Jonas Coreelman ondanks persoonlijk record niet naar halve finales 100 meter schoolslag

© BELGA
Redactie KW

Jonas Coreelman uit Vichte is er dinsdag op de openingsdag van het WK kortebaanzwemmen in het Canadese Windsor niet in geslaagd de halve finales van de 100 meter schoolslag te bereiken. Hij liet in de reeksen de 31e tijd optekenen (59.15), een persoonlijk record.

De 25-jarige Coreelman zwom de derde tijd in de zevende reeks, waar de Canadees Richard Funk (58.35) het snelst bleek. Op zijn eerste WK scherpte Coreelman meteen zijn persoonlijk record (59.32) aan, hij komt ook dichter in de buurt van het Belgisch record van Frederik Deburghgraeve (58.79). De top zestien plaatst zich voor de halve finales van later op de dag. De Litouwer Giedrius Titenis (58.18) zwom de zestiende chrono, de Duitser Marco Koch was het snelst van alle deelnemers (57.01).

Coreelman was de laatste landgenoot die in de ochtendsessie in actie kwam. Eerder plaatsten Lander Hendrickx (400m) en Louis Croenen (200m vlinder) zich niet voor de finale, Fanny Lecluyse bereikte de halve finales van de 50m school. Die zwemt ze later op de dag, om 0.56 uur Belgische tijd.

(Belga)