Jolien Lewyllie uit Langemark-Poelkapelle wint Ironman in Zweden

Redactie KW

Jolien Lewyllie uit Langemark-Poelkapelle en Lore Vanclooster uit Gits zijn twee uitgeweken West-Vlamingen uit het Leuvense. Samen met vier andere triatletes (Inge Keymolen, Hanne Vanclooster, Charlotte Verhaegen en Stefanie Lefèvre) schreven zich in voor de Ironman in het Zweedse Kalmar, en dit onder de naam KalGirls.

Het idee voor deze naam werd gevonden in een café nabij het sportkot in Leuven omdat het zestal wilde deelnemen aan de Zweedse Ironman in Kalmar. Hun ambitie was om tijdens hun eerste Ironman onder de elf uur te duiken.

Jolien Lewyllie, werkzaam als sportdiëtiste evenals diabeteseducator bij Energy Lab, deed er 9u52’34” over en won overtuigend de wedstrijd bij de dames voor de Zweedse Jenny Nae (10u04’39”) en haar ploeggenote Lore Vanclooster (10u18’19”). “Ik was blij en het was ook een beetje emotioneel om over de finish te komen”, vertelde Jolien na haar aankomst. Ondanks de moeilijke omstandigheden tijdens het fietsen kon ze toch met een mooie voorsprong finishen. “Ik denk alleen aan mijn lichaam, het eten en de drank tijdens de wedstrijd, maar toen ik de finish zag, wist ik dat ik zou winnen”, aldus Lewyllie. Charlotte Verhaegen eindigde in 10u40’50” als eerste in haar agegroup 18-24.

(ACR – foto Rickard Johansson)