Joke Coysman en Sybren Baelde schieten hoofdvogel af op kwarttriatlon van Kortrijk

We zien v.l.n.r.: Louis Naeyaert, Sybren Baelde en Kasper Lagae. © Foto GOW
Redactie KW

Zaterdagmorgen werd tussen de buien door de kwarttriatlon van Kortrijk afgewerkt.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Joke Coysman. De 33-jarige triatlete uit de Pinte nam meteen de kop tijdens het zwemmen en stond die niet meer af. Op het lastige fietsparcours bouwde ze een voorsprong van meer dan zeven minuten uit op Kristel Imbo uit Wemmel. Coysman was vorige week ook al de beste in de halve van Brasschaat en groeit weer naar haar beste vorm toe.

De wedstrijd bij de mannen verliep spannender. Na 45 kilometer fietsen trokken Bruggeling Louis Naeyaert, Menenaar Kasper Lagae en de Waal Nicolas Gosse al eersten de wisselzone in. Twee minuten later begonnen 8 achtervolgers met daarbij de jonge Sybren Baelde (Roeselare) en Rinus Holvoet (Wevelgem) aan de afsluitende 10 kilometer lopen. De 20-jarige Naeyaert koos daarin meteen voor de aanval. In de achtergrond begonnen Tom Mets en Baelde aan een ware inhaalrace.

Met nog 3 kilometer voor de boeg had het duo de achterstand op Naeyaert verkleind tot 40 seconden. In de slotronde versnelde de 19-jarige Baelde nog. In de laatste kilometer had hij Nayaert te pakken en stormde hij naar zijn grootste zege ooit. Tom Mets werd tweede, maar de Leuvenaar werd gediskwalificeerd na het wisselen van een wiel na een lekke band. Hierdoor werd Naeyaert, net als vorig jaar tweede en Kasper Lagae derde.

(GOW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier