John McEnroe, Henri Leconte en Thomas Muster eerste namen voor Optima Open 2016

Voor de zevende editie van Optima Open keert John McEnroe terug als headliner op de affiche. © Optima Open
Redactie KW

Voor de zevende editie van Optima Open keert John McEnroe terug als headliner op de affiche van het Knokse toernooi.

De zevenvoudig Grand Slamwinnaar zal voor de vijfde keer afzakken naar de Belgische editie van de ATP Champions Tour. Thomas Muster zal op zijn beurt voor de tweede keer het center court van de Royal Zoute Tennis Club betreden. Ook dit jaar kan Optima Open rekenen op de komst van de Fransman Henri Leconte. Liefhebbers van legendarisch tennis kunnen vanaf dinsdag hun plaatsje voor 13, 14 en 15 augustus reserveren.

Wie fan was van John McEnroe (57) in zijn gloriejaren, kan deze zomer drie dagen lang komen genieten van zijn tennisspel op Optima Open. ‘Big Mac’ zal het eerste dubbelspel van het toernooi voor zijn rekening nemen. Op zondag speelt hij een exhibitiematch tegen Henri Leconte en op maandag 15 augustus, een feestdag, sluit de Amerikaan de zevende editie van Optima Open af met een dubbel.

Thomas Muster (48) werd vorig jaar dan weer ingeschakeld ter vervanging van de geblesseerde Greg Rusedski en is sindsdien gebeten door het Optima Open-virus. Vorig jaar moest de Oostenrijker de duimen leggen tegen Xavier Malisse in de halve finale van Optima Open 2015.

Optima Open is de Belgische manche van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de legendes van het tennis die het professionele circuit hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier