Jimmy Bultinck wint Dwars door de Zilten, Ann Sofie Claeys beste bij de dames

Het mooie weer lokte zo'n 900 deelnemers naar Dwars door de Zilten. (Foto SM) © (SM)
Redactie KW

Woensdagavond 27 mei vond met Dwars door de Zilten de derde wedstrijd van het criterium Roeselare Loopt plaats.

Het mooie weer inspireerde veel mensen om te lopen, want er was veel volk afgezakt naar OC Sint-Idesbald in Roeselare voor de 31ste editie van Dwars door de Zilten. Door de overvloed aan deelnemers werd de start een vijftal minuutjes uitgesteld om iedereen in te kunnen schrijven.

De zege op de korte wedstrijd over 3,5 km ging naar Kevin D’Hondt. Hij haalde het voor Victor Verstichele uit Gits en Whytic Priem uit Roeselare. Bij de dames was Sanne Arteel uit Roeselare net als vorig jaar de beste. Ze haalde het voor Emma Kindt uit Roeselare en Ann-Sophie Velghe uit Izegem.

Op de lange wedstrijd over 10,4 km stond er geen maat op Jimmy Bultinck. De ex-renner uit Aartrijke haalde het met ruime voorsprong op Maxim Kerremans uit Oostnieuwkerke en Dries Lernout uit Geluwe. Bij de dames ging de zege naar Ann Sofie Claeys uit Beernem, die werkzaam is op Sint-Idesbald. Ze haalde het voor Hilde Hindryckx uit Roeselare die eerder al Dwars over de Mandel won en Lieze Eecloo uit Lichtervelde die ook sterk bezig is in de wedstrijden van Roeselare Loopt.

In totaal stonden er zo’n 900 lopers aan de start van Dwars door de Zilten.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 29 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier