Jim Williams en Fallon Sherrock winnaars van internationaal dartstoernooi in Brugge

Foto: Mario Vandenbogaerde met Jim Williams (midden) en Ferdie Boffel en Rudy Verbeke van de organisatie. © (Foto ACR)
Redactie KW

Spelers uit Wales en Engeland winnen zowel het B-tornooi op zaterdag als het A-tornooi op zondag. Mario Vandenbogaerde uit Menen laat zich opmerken.

Van vrijdag tot en met zondag had in het Tempelhof in Sint-Pieters het tweede Bruges Belfry Darts tornooi plaats, zowel voor heren als dames, jeugd en G-darters. Het tornooi telde mee voor de BDO/ WDF/ Finder Darts Master ranking. De organisatie vond vorig jaar een eerste keer plaats, toen in de historische Brugse stadshallen. Er was nu een andere locatie. Het prijzengeld, 20.000 euro, bleef hetzelfde, net als de aanwezigheid van topspelers uit binnen- en buitenland.

Vrijdagavond was er een kennismaking- of een opwarmingstornooi. Dat was voor iedereen toegankelijk, dus ook voor de vele recreatieve spelers. Mario Vandenbogaerde uit Menen, sinds kort opnieuw lid van de nationale ploeg, toonde nog maar eens zijn goede vorm. Hij won de finale tegen Cedric Core met 3-5.

Layla Brussel en Daan Bastiaansen, beiden uit Nederland, toonden zich op beide dagen het sterkst bij de jeugd. Het B-tornooi en het A-tornooi bij de dames was goed voor twee keer winst voor de Engelse Fallon Sherrock door in de finales met 2-1 en 2-0 te winnen van de Nederlandse Aileen de Graaf.

De 33-jarige Jim Williams uit Wales, derde op de WDF-ranking en vierde op de BDO-ranking, was in de finale van het B-tornooi met 3-0 sterker dan Mario Vandenbogaerde. Op zondag, tijdens het A-tornooi, had dezelfde ontmoeting plaats. William won toen met 5-3 in de kwartfinales om na de Belg Niels Vanbergen in de halve finale uiteindelijk in de finale zijn landgenoot Dean Reynolds met 3-1 te kloppen. Vandenbogaerde klonk alvast tevreden over zijn tweedaagse. “Vrijdag viel het een beetje mee, zonder stress. Ik won de halve finale tegen Zheng Bing, een heel goede speler, en dat gaf mij het nodige vertrouwen voor zaterdag. Het werd een zware loting, met toch opnieuw winst in de halve finale. De finale tegen Jim was er teveel aan. Ik was helemaal leeg gespeeld. Het was wel een zeer mooie ervaring”, aldus de West-Vlaming. Jim Williams hield woord en zoals zijn vader het graag wilt, nam hij als winnaar en als souvenir telkens het dartsbord mee naar huis.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier