Jeugdig hockeytalent op Winter Games Parc Saint-Georges

Redactie KW

Op de terreinen van Parc Saint-Georges vinden vandaag ruim veertig hockeywedstrijden plaats, in het kader van een interclub-tornooi. Deze Winter Games hebben als doel de jeugd aan het hockeyen te houden tijdens de wintermaanden waarin de competitie stil ligt, wanneer niet altijd indoorterreinen ter beschikking zijn.

“In totaal nemen vandaag 5 clubs deel op ons wintertornooi, over alle jeugdcategorieën heen goed voor liefst veertig matchen”, aldus sportief directeur Marcelo Orlando (60). “Er staat niets op het spel, dit is een louter vriendschappelijk tornooi, maar desalniettemin is dit een goed initiatief. Dit is vaak een plaats waar talent ontdekt wordt.”

“Uiteraard is organisatie belangrijk om alles vlot te laten verlopen, en dat is mijn verantwoordelijkheid. In januari organiseert La Gantoise ook een interclub, vervolgens Ronse, enzoverder tot de competitie weer hervat in februari. Op die manier kunnen onze jonge spelers min of meer hun competitieritme behouden. We zijn heel tevreden met de grote belangstelling voor deze Winter Games.” (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier