Jeugd karateclub Funakoshi oogst succes

Redactie KW

De jeugdwerking van de Torhoutse karateclub Funakoshi blijft haar degelijkheid bewijzen. Zowel op Vlaams als op West-Vlaams niveau behaalden de jeugdleden van de vereniging zopas weer tal van medailles.

Tijdens de Vlaamse karatekampioenschappen voor jongeren in Knokke werd Milan Theys Vlaams kampioen. Hij behaalde goud in het kumite bij de miniemen jongens. Ook May Vantyghem presteerde uitstekend. Zij veroverde zowel brons in het kata als in het kumite bij de preminiemen. Twee weken eerder, tijdens de provinciale kampioenschappen in Kortrijk, was de medailleoogst voor de Funakoshi-jeugd nog een pak groter. Van de elf deelnemers van de club behaalden er acht een podiumplaats, goed voor in totaal twaalf trofeeën. Amélie Vandenbroele werd algemeen West-Vlaams kampioen bij de cadetten meisjes na goud in het kata en zilver in het kumite. Dit zijn de overige resultaten. Pupillen meisjes kumite: brons voor Naémi Cappelle. Preminiemen meisjes kata: vijfde Zarah Mouton en zilver voor May Vantyghem. Miniemen jongens kata: zilver voor Milan Theys. Cadetten jongens kumite: brons voor Robin Theys. Scholieren meisjes kata: zilver voor Léonie Desmedt. Scholieren meisjes kumite: brons voor Léonie Desmedt. Juniores heren kumite: brons voor Jordan Neyens. Juniores en seniores dames kata: vierde Chloé Desmedt. Juniores en seniores dames kumite: brons voor Chloé Desmedt.

Voorzitter en hoofdtrainer Peter De Grande van Funakoshi, links op de foto samen met de succesvolle jongeren, is zo fier als een gieter. “We blijven jaar na jaar in de jeugd investeren en dat loont.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier