Jetro Vanhecke wint Dwars door het Westerkwartier, Heidi Hertveldt beste dame

Redactie KW

Na de jeugdloop met 20 kinderen stonden 245 deelnemers aan de start van de 30ste editie van Dwars door het Westerkwartier, de 14de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium.

Bij de dames zagen we een nieuw duel tussen favoriete Heidi Hertveldt (Oostende) en Lies Deruddere (Wevelgem). Na de eerste ronde had Heidi 20 meter voorsprong op Lies. In de tweede ronde verzwakte Hertveldt, tweevoudig eindwinnares van het individueel damesklassement, zodat Lies als eerste doorkwam. Hertveldt vond haar tweede adem en won in de spurt voor Deruddere, Hilde Vanlaere (Oostende), Sophie Tuttens (Meulebeke) en Fabienne Strubbe (Oudenburg).

Heren

Ook bij de heren bleef het spannend tot in de laatste rechte lijn. Jetro Vanhecke, winnaar van de Strandloop en Rond de Nieuwe Koerswijk, kreeg van bij de start het gezelschap van Davy Stieperaere. Beide atleten demarreerden om beurt, maar konden geen afstand nemen. Uiteindelijk spurtten ze voor de zege en het was Vanhecke die na 30 minuten als eerste over de streep liep. Stieperaere volgde op twee seconden en was de eerste om zijn concurrent te feliciteren. Veteraan Dominique Verbeke uit Bredene werd derde op ruim anderhalve minuut. De andere ereplaatsen waren voor Johan Olivier (Koekelare) en duatleet Benjamin Verlet.

Zondag 28 september maakt iedereen zich op voor de Marathon van Oostende en op zondag 5 oktober volgt de Hermesloop, jeugdloop en prestatieloop in het BLOSO-stadion vanaf 9.30 uur.

Op de foto de start van Dwars door het Westerkwartier met Davy Stieperaere (117) aan de leiding voor Vanhecke (131), Johan Olivier (44), Dominique Verbeke (523), Maarten Lestabel (82) en Paul Meulebrouck (88).

(FRO-foto FRO)