JC Koksijde en JC Kawaishi Ingelmunster pakken elk twee keer goud op VK judo

Jelle Hoste (tweede van links) en Robin Monteyne (eerste links) pakten goud en zilver bij de heren tot 100 kilogram.
Redactie KW

Na de dames in de voormiddag, streden zaterdagnamiddag de heren voor de Vlaamse judotitels. Dertien medailles verzamelden de West-Vlaamse judoka’s in Tielt. JC Koksijde en JC Kawaishi Ingelmunster leken die zowat onder elkaar te verdelen en wonnen elk twee keer goud.

Jasper Lefevere (JC Koksijde) bekampte in de finale van de categorie tot 73 kilogram zijn teamgenoot Aslanbek Kagermanov. Lefevere, die recent nog aankondigde te stoppen met judo op internationaal niveau, trok in Tielt aan het langste eind. Goud en zilver voor JC Koksijde dus. De volgende finale was opnieuw een kamp tussen twee judoka’s uit Koksijde. Bij de -81 kilogram bleek Bruce Desender de betere van Apti Shovlaev. Op het podium kreeg dat duo het West-Vlaamse gezelschap van Renaud Vandeburrie (JC Kawaishi Ingelmunster), die brons meenam naar huis.

JC Kawaishi Ingelmunster scoorde dan weer twee gouden medailles in de categorieën met de zwaardere jongens. Jelle Hoste mag zich Vlaams kampioen noemen bij de heren tot 100 kilogram en moest daarvoor in de finale afrekenen met Robin Monteyne (JC Koksijde). In de open categorie ging de titel naar Peter Vincent. Jonas Himpe (JC Ruddervoorde) legde daar beslag op het brons.

Bij de heren tot 60 kilogram stonden beide dominante West-Vlaamse clubs nog eens broederlijk naast elkaar. Jos Bruggeman (JC Koksijde) en Jonas Vandewalle (JC Kawaishi Ingelmunster) eindigden op de derde plaats. Jarne Duyck bezorgde de heren uit Ingelmunster nog een bronzen medaille in de categorie tot 66 kilogram, terwijl Pieter Scheelen een laatste bronzen medaille richting kuststad loodste, in de categorie -90 kilogram.

Met dertien medailles kunnen de West-Vlaamse mannelijke judoka’s op een geslaagd VK in Tielt terugblikken. (RDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier