Jasper Balcaen niet gestart op reuzenslalom

© BELGA
Redactie KW

Jasper Balcaen is woensdag niet gestart op de reuzenslalom op de Paralympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Balcaen, bezig aan zijn tweede paralympisch avontuur, ondervond tijdens de opwarming nog te veel last aan zijn rechterknie en – scheenbeen, na een val woensdag in de Super Combiné. Dat maakte het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) bekend.

“Tijdens de opwarming had ik te veel last van mijn scheenbeen en knie”, legde Balcaen uit. “Ik denk dat het niet te ernstig is, maar wil geen risico’s nemen, ook al is dit geen makkelijke beslissing om te nemen. Ik ben uiteraard zwaar teleurgesteld, want mijn familie is helemaal tot in Zuid-Korea gekomen om mij aan te moedigen.”

Jasper Balcaen heeft nog één wedstrijd voor de boeg. Zaterdag staat met de slalom zijn favoriete discipline op het programma. “Ik hoop dat deze beslissing me in staat zal brengen om goed te presteren in de slalom.”

Balcaen ging woensdag tijdens de Super-G, de eerste manche van de Super Combiné, spectaculair tegen de grond. “Er is geen breuk, noch een scheur”, was de atleet met roots in Deerlijk gerustgesteld na afloop.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier