Jan Petralia en Sofie Gallein winnen Saladekermisloop in Egem

Winnaar Jan Petralia. © WD
Redactie KW

Op zaterdagnamiddag 25 juni organiseerde het Egems Atletiekcomité voor de 20ste keer de Saladekermisloop.

Voor het organiserende Egems Atletiekcomité is de 20ste prestatieloop een recordeditie geworden. Met 227 deelnemers die de start namen was men dan ook bijzonder opgetogen. Daarbij zorgden de atleten zowel bij de dames als bij de heren voor een snelle en spannende wedstrijd.

Bij de heren gaven het duo Pieter Vanroose en Jan Petralia er een stevige snok aan. Pittemnaar Tim Soenens volgde op een kleine afstand en liep zijn eigen tempo. Toen Jan Petralia in de tweede ronde het tempo even opdreef, moest zijn kompaan passen. Afgescheiden bereikte hij als winnaar de eindstreep. Even leek het dat Vanroose tweede zou worden maar dat was zonder Tim Soenens gerekend, die de tweede stek pakte.

Bij de dames stond bij de start reeds vast dat het een duel tussen Carline Vanneste en Sofie Gallein zou worden. De twee namen onmiddellijk het initiatief en in de slotronde versnelde de 23-jarige steepleloopster en daar had Charline Vanneste geen antwoord op. Sofie Gallein won en vestigde een nieuw wedstrijdrecord. Charline Vanneste werd tweede en Sabine Dejaeghere derde.

(JG/WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier