Jan Patralia en Ilse Geldhof winnen tweede Pittemse Duatlon

© foto JG
Redactie KW

Op zaterdag 20 mei ging rond de sporthal de tweede editie van de Pittemse Duatlon door. Bij de heren ging Jan Petralia met de overwinning lopen en bij de dames won Ilse Geldhof voor het tweede jaar op rij.

Op zaterdag 20 mei organiseerde de Pittemse sportdienst en de sportraad, in samenwerking met de VTDL (Vlaamse Triatlon- en Duatlonliga) voor de tweede maal een recreatieve duatlon. Er diende 5 km gelopen, 21 km gefietst en nogmaals 2,5 km gelopen te worden, wat het tot een officiële sprintduatlon maakte. De weergoden waren de organisatie alleszins beter gezind dan vorig jaar en ook de opkomst lag hoger.

Voor de voorafgaande Kids Run schreven zich 37 kinderen in en voor de duatlon verschenen 130 sportievelingen aan de start. Bij de heren nam Jan Petralia nagenoeg van bij de start de koppositie om gedurende het verdere verloop van de wedstrijd zijn voorsprong alleen nog uit te bouwen. Hij haalde het dan ook met meer dan anderhalve minuut voorsprong op Tim Soenens, die hiermee meteen eerste Pittemnaar werd. Derde werd Matthias Heyvaert.

Bij de dames was Ilse Geldhof duidelijke de sterkste, waarmee ze haar prestatie van vorig jaar herhaalde. Nagenoeg van start tot finish liep ze voorop en haalde het dan ook afgetekend van Lotte Claes en Jolien Vandemoortele.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier