Jamy Carron snelste nieuweling op MCLB-cross in Hamme

10/04/17 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:23

De Motor Cross Liefhebbers Bond was op zondag 9 april te gast in het Oost-Vlaamse Hamme bij Mx Waasland. De organisatie verzamelde zo'n 320 piloten achter het starthekken kregen.

Jamy Carron snelste nieuweling op MCLB-cross in Hamme

Jamy Carron was de beste bij de nieuwelingen mx1. © Foto Coghe

Zeges voor Carron, Verhelst, Verstraete, Hempte, Tanghe en Vandriessche bij de solorijders

Jamy Carron (foto) uit Tielt was aan het feest met de zege bij de Nieuwelingen mx1. Hij won de eerste reeks en had genoeg aan een tweede plaats in de tweede manche voor de eindzege. Junior Verhelst (Wingene) die vorig jaar kampioen werd bij de Aspiranten en dit seizoen op een top tien en desgevallend op top vijf hoopte, mocht zondag op het hoogste schavotje bij de hulde van de Beloften mx2. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en kwam als tweede onder de geblokte vlag in de tweede heat.

Stanley Verstraete (Zerkegem) behaalde zijn tweede zege op rij bij de Nationalen mx2, en deze met dubbele reekszege. Christophe Hempte (Anzegem) stapte alweer op het hoogste schavotje, eveneens met een dubbele reekszege bij de Masters Open. Damon Tanghe (Ooigem) mocht voor het eerst juichen bij de Inters Open B, zijn dubbele achtste plaats tussen de Internationalen was goed voor een dubbele reekszege in groep B. Tim Vandriessche (Menen) kon ditmaal de verwachtingen waar maken. Na zijn blessure en herstelperiode mocht hij met dubbele reekszege bij de Internationalen mx2 juichen, hij kwam als zevende en zesde door de finish tussen de rijders mx1.

Julie Vandevelde (Desselgem) werd dubbel tweede bij de Dames Open. Yorben Evaert (Lendelede) was goed voor de tweede eindstek bij de Nieuwelingen mx2 met een tweede en derde plaats. Stijn Vynckier (Wielsbeke) was bij deze derde met de vierde en tweede plaatsen. Maxim Descheemaeker (Meulebeke) mocht naar het podium als tweede bij de Juniors mx2 met de derde en tweede plaatsen, en Aaron Spruytte (Kortemark) derde in totaal met de vierde en derde plaatsen. Dylan Declercq (Bavikhove) werd derde bij de Nationalen mx2, hij kwam als vierde en vijfde onder de geblokte vlag. Kristof Calus (Heestert) mocht naar de hulde als tweede bij de Masters, hij legde beslag op de derde en tweede plaatsen. Dochter Jana Calus was op zaterdag winnaar bij de Ladies Open.

Bij de Internationalen mx1 was de zege opnieuw voor David Segers met dubbele reekszege. Maarten Govaert (Oostrozebeke) was weer heel sterk bezig bij de Internationalen. Hij mocht mee op de foto als tweede in totaal mx1 na zijn prachtige derde en tweede plaatsen.

Jens De Kegel en Yens Delmotte-Tom Verbrugghe naar winst

Bij de vierwielers waren de bloemen weggelegd voor Jens De Kegel, de man uit Koekelare won de eerste reeks en finishte als tweede in de slotmanche, goed voor de eindzege bij de Quads A.

Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren de primussen bij de driewielers. In beide reeksen namen ze een goede start en slaagde erin om in de eindfase door te stoten naar de leiding en te zegevieren in groep A bij de Zijspannen met dubbele reekszege. Dylan Boussy-Jens Mans (Koekelare) leken in beide reeksen op weg naar de reekszege, maar moesten in de eindfase hun meerdere erkennen in Yens Delmotte. Boussy werd dubbel tweede en tweede in de eindstand A. De derde podiumplaats in groep A was weggelegd voor Christophe Van Coillie-Frederik Van Der Voorden (Ingelmunster). In beide reeksen kwamen zij als derde onder de geblokte vlag na knappe races na goede starts en steeds goed het hoge tempo kunnen aanhouden. De overwinning bij de Zijspannen B was voor Daen Valcke-Ines Delmotte uit Oostrozebeke, zij legden beslag op de achtste en zesde plaatsen, als tweede en reekswinnaar B.

Volgende afspraak zondag 16 april in het Oost-Vlaamse Velzeke.

(GuidoA. - foto G.Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!