Jabbeke maakt zich op voor eerste triatlon

Sam Govaert met Kenneth Vandendriessche en Maarten Willaert op 't Klein Strand. (Foto ACR)
Redactie KW

Op zaterdag 4 augustus is er in Jabbeke een 111 triatlon. Een unicum voor West-Vlaanderen waarvoor inwoner Marino Vanhoenacker graag het peterschap op zich neemt. Bink geeft de start aan de honderden deelnemers.

Naast de 111 is er ook een recreatieve sprinttriatlon. De wedstrijden hebben plaats in en rond het Klein Strand en het Vrijetijdscentrum Vlamingveld in Jabbeke. Recreatief is er een rondje in de sportplas, goed voor 500 meter zwemmen, gevolgd door 25 km fietsen en 5 km lopen. Voor de iets meer ervaren atleten is er de 111 triatlon met 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. De organisatie is in handen triatleet Sam Govaert, woonachtig in Jabbeke, zijn broer Alexander Govaert en Ruben Vandevoorde uit Tielt. Hij is een ploegmaat van Sam Govaert bij het Leie Triatlon Team Deinze en nam vorig weekend deel aan de Ironman in Zurich (9u.49′). Met zijn drieën en de steun van sportschepen Geert Depree, de gemeente, de politie en alle betrokken personeel staan zij in voor de goede verloop. Het hele gebeuren wordt zeer toegankelijk voor supporters.

Het wordt een heus feest. Aan de 111 nemen 360 triatleten deel, met enkele toppers aan de start, zoals Kenneth Vandendriessche, Kasper Lagae, Stenn Goetstouwers, Hannes Cool, Diego Van Looy, Pieterjan Penne, Michael Dewilde en gewezen wielrenner Jurgen Van den Broeck. Bij de dames zijn dat Ine Couckuyt, Amber Rombaut. “Ik had door allerlei kwaaltjes en nevenfactoren tot nu niet echt een superseizoen”, vindt Kenneth Vandendriessche. “Over een maand neem ik deel aan het WK in Zuid-Afrika. In Jabbeke wil ik nog eens een goede test doen, om te zien hoe mijn conditie is. Ik heb een goed trainingsblok achter de rug. Hopelijk volgt nu ook een mooi resultaat. Er komt wat familie opdagen, want ik doe nog eens in eigen land mee”, aldus de 26-jarige triatleet. Voor Maarten Willaert (35) wordt het een speciale wedstrijd. “Het is voor mij net om de hoek. Meteen een uitgemaakte zaak dat ik mijn Jabbeke aan de start wilde staan. Ik deed dit jaar tot nu toe kwarttriatlons, met enkele plaatsen net buiten de top tien. De 111 is voor mij nu leuk meegenomen. Mijn plan is om volgend jaar aan de Ironman in Klagenfurt deel te nemen.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier