Izegemse Allerheiligenboksmeeting kleurt West-Vlaams

© VDB
Redactie KW

Er staan niet minder dan acht West-Vlamingen op de affiche van de 89ste 1 novembermeeting in Izegem. Naast Kobe Vandekerkhove, Seba Steene en Ringo Verbauwhede is ook Kortrijkzaan Ayoub Nefzi een blikvanger. Hij bokst net als Sasha Yengoyan een van de twee hoofdkampen.

Er zijn in Izegem, een organisatie van vzw FBC en de organisatoren van het Gents Boksgala, in totaal zes elitekampen en vier amateurkampen. Light welterweight Ayoub Nefzi uit Kortrijk neemt het op 1 november op tegen de Georgiër Ungiadze, die eerder al kon blijven rechtstaan tegen Sugar Jackson en Yengoyan. Sasha Yengoyan zelf bokst de andere hoofdkamp, tegen Tsamalaidze, ook al een Georgiër.

Revanche voor Vandekerkhove ?

Ook Kobe Vandekerkhove zal van de partij zijn op de Allerheiligenmeeting in de Izegemse sporthal. De Roeselarenaar, die nu toch nog een jaartje doorgaat, krijgt een herkansing tegen Islam Teffahi, waar hij in 2011 tegen verloor. Seba Steen uit Oostende krijgt dan weer de ervaren Slovaak (115 kampen) Elemir Rafael tegenover zich.

Kortrijkzaan Ringo Verbauwhede zal het in Izegem in zijn zevende profkamp opnemen tegen Mustapha Stini en Hakim Ben Ali uit Kortrijk, maar intussen in Meulebeke wonend, zal de sterke Fransman Morgan Dutches bekampen.

Ook bij de amateurkampen trekken de organisatoren de kaart van onze provincie. Bruggeling Brandon Dewulf staat in de ring tegen Suleimanov Alichan en Carolien Koekuyt (Ingelmunster) en Amira Ben Ali (Kortrijk) vechten een onderlinge kamp uit.

Al 1.000 kaarten verkocht

De matchmakers zijn Rudi Compernol en Claude Van den Heede. Er zouden al meer dan 1.000 tickets de deur uit zijn. Info en tickets (van 17 tot 65 euro) in café Sportief in de Meensesteenweg in Izegem of op www.izegemboks.be.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier