Izegem levert twee wereldkampioenen powerlifting af in Wales

Giani Vermote en Beny Verbeke: wereldkampioenen powerlifting. © Foto Frank Meurisse
Redactie KW

In de eerste week van juni werden de wereldkampioenschappen powerlifting betwist in Wales (UK). Twee Izegemnaars konden de titel veroveren in hun gewichtsklasse.

Voor Beny Verbeke uit de Bellevuestraat, die werknemer is van de firma Unilin uit de Ambachtenstraat, is winst in een WK al geen uitzondering meer. “Ik begon er aan in 2000 en mijn teller staat op zowat twintig overwinningen in grote tornooien. In Wales kaapte ik de titel weg in de Master 3 klasse (van 50 tot 55 jaar) in de Single Lift categorie min 90 kg. Met een eerste plaats in mijn categorie en een eerste plaats in de open klasse. Met een gewicht van 295 kg vestigde ik eveneens een nieuw wereldrecord in de Single Lift.”

“We gebruiken onze verlofdagen om deel te nemen aan de diverse kampioenschappen. In september staat voor mij het EK in Rotterdam op het programma en later op het jaar het BK powerlifting in Antwerpen. Maar eerstdaags trainen we alleen op souplesse en doen we het rustig aan”, klinkt het.

Verdeeld

Gianni Vermote, die vrachtwagenchauffeur is voor de firma Sita/Suez, woont in de Beukendreef en kwam ook met een wereldtitel naar huis. “Dit was in de Squat Master 1 klasse, categorie min 100 kg. Ik deed ook een aanval op het wereldrecord dat in mijn klasse op 280 kg staat. De poging werd door twee van de drie scheidsrechters niet gevalideerd, ze waren verdeeld in hun oordeel. Beny vond dat ik de poging correct had uitgevoerd, maar het is het oordeel van de jury dat uiteindelijk telt.”

“Tijdens dit WK kwamen wel 150 deelnemers per dag in het tornooi. We maakten van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan Liverpool, dat is zeer goed meegevallen.”

Veel plezier

“Via de Belgische bond powerlifting worden we voor het WK ingeschreven en is ons hotel geboekt. Wij moeten wel de rekening vereffenen. Beny en ik maken veel plezier als we naar een tornooi gaan. Tussen de wedstrijden door en na de wedstrijden. We zijn vijf dagen met elkaar opgetrokken. Hij is specialist in de Deadlift, ik ben het in de Squat. Ik zal opnieuw het wereldrecord Squat in mijn klasse te verbeteren op het BK in Antwerpen binnen enkele maanden.”

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier