Ivanisevic en Rusedski trekken aan het langste eind op derde dag Optima Open

© Imagellan
Redactie KW

Tijdens de derde dag van Optima Open 2014 moest Pat Cash de duimen leggen tegen de ‘koning van de opslag’ Goran Ivanisevic. Henri Leconte kreeg een veeg uit de pan van de Brit Greg Rusedski en moest afdruipen met een verliezende score van 7-5 6-3.

Pat Cash en Goran Ivanisevic traden zaterdag als eersten aan. Het duel tussen de twee oud-winnaars van Wimbledon eindigde in het voordeel van de Kroaat met 6-4 6-4.

In het duel der linkshandigen versloeg de Brit Greg Rusedski publiekslieveling en entertainer Henri Leconte . De Fransman was in de eerste set de evenknie van Rusedski maar moest toch onderdoen met 7-5. Rusedski bleef sterk opslaan en pakte ook de tweede set met 6-3. Kim Clijsters, Monica Seles, John McEnroe en Mansour Bahrami – samen goed voor maar liefst 20 grandslamoverwinningen – gaven het publiek waar voor hun geld tijdens het gemengd dubbelspel. Met 9-7 als eindresultaat bleef het spannend tot het einde.

Ivanisevic en Rusedski trekken aan het langste eind op derde dag Optima Open


© Imagellan

Xavier Malisse en Fabrice Santoro betwisten zondag om 14u30 de finale van de vijfde editie. Na de finale krijgt het publiek in Knokke-Heist opnieuw een gemengd dubbel voorgeschoteld.

(DM – Foto DM)