Iserbyt wint eerste WB-manche, Kuypers botst op Kopecky

Het podium bij de juniores, zonder West-Vlamingen. © COGHE GINO
Redactie KW

De veldritten bij de jeugd in Koksijde werden een succes voor de West-Vlamingen. Bij de beloften pakte Eli Iserbyt zijn eerste zege in een Wereldbekermanche. Bij de nieuwelingen was er een tweede plek voor thuisrijder Gerben Kuypers. Bij de juniores eindigde Alessio Dhoore in de top tien.

Gerben Kuypers (Lares-Doltcini) had graag de Duinencross in eigen streek gewonnen. De crosser uit Ramskapelle bij Nieuwpoort was dit seizoen al zes keer aan het feest en wilde daar graag nog een overwinning aan toevoegen. In het Koksijdse zand bleek de Nederlander Tomas Kopecky echter iets te sterk. Ook Maxim Dewulf uit Sint-Eloois-Winkel eindigde nog nipt in de top tien. Jasper De Jaegher uit Gistel werd 12de, Louis Decoster uit Knokke-Heist 18de, Thibo Vandenheede uit Ooigem 19de en Jelle Vermoote uit Pervijze 20ste.

Gerben Kuypers werd tweede bij de nieuwelingen in Koksijde.
Gerben Kuypers werd tweede bij de nieuwelingen in Koksijde.© COGHE GINO

Dhoore 9de bij juniores

Yentl Bekaert uit Passendale en Alessio Dhoore uit Beernem waren de twee West-Vlaamse juniores die door bondscoach Rudy De Bie geselecteerd werden voor de WB-manche in Koksijde. Dhoore, de laatste weken almaar beter op dreef ontgoochelde niet en eindigde op de 9de plaats. Zijn ploegmaat bij Young Telenet-Fidea eindigde in zijn eerste Wereldbeker op de 20ste plaats. De zege was voor de Nederlander Jens Dekker.

Alessio Dhoore kwam als negende over de finish bij de juniores.
Alessio Dhoore kwam als negende over de finish bij de juniores.© COGHE GINO

Iserbyt oppermachtig in het zand

Eli Iserbyt blijft verbazen. De eerstejaars uit Bavikhove toonde zich ook in het Koksijdse zand de sterkste van het hele pak beloften. In een sprint met twee versloeg de pion van Telenet-Fidea landgenoot Daan Hoeyberghs. Iserbyt wordt ook de nieuwe leider in het Wereldbekerklassement, nadat hij in Valkenburg ook al als tweede was geëindigd. “Ik denk altijd dat ik goed door het zand kan rijden”, zei Iserbyt nadat hij was moeten terugkomen op de weggereden Hoeyberghs, “maar eigenlijk lukt dat niet zo goed. Ik maakte toch wat te veel foutjes en moest op bepaalde stukken van de fiets waar de anderen wel konden blijven rijden. Ik maak een doel van de Wereldbeker. Ik ga mijn uiterste best doen om die leidersplaats te verdedigen.”

De drie andere West-Vlaamse beloften in Koksijde waren Jonas Degroote uit Zillebeke (16de), Nicolas Cleppe uit Ingelmunster (22ste) en Berne Vankeirsbilck uit Harelbeke (33ste). µ

(Tom Vandenbussche/ Foto’s Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier