Isabeau Vanderhaeghe (Judoclub Izegem) nationaal kampioen judo U21

Isabeau Vanderhaeghe behaalde in november ook al brons bij de senioren. © (Foto ACR)
Redactie KW

Op de tweede dag van het BK judo bij de jeugd U15, U18 en U21 waren de dames aan de beurt. In de leeftijdscategorie tussen 18 en 21 jaar was het goud voor Isabeau Vanderhaeghe (Judoclub Izegem) in de hoogste gewichtsklasse +78 kg.

Amber Ryheul (Jenos Kwai Hooglede) behaalde zilver in -52 kg. Emma Houttekiet (JC Kawaishi Ingelmunster) moest haar in -70 kg tevreden stellen met brons.

Bij de U18 was het uitkijken naar de Brugse meisjes Anouk Maekelberg en Axana De Queecker van Sen No Sen. Zij behaalden vorig weekend op de Vlaamse kampioenschappen goud en kampten op het BK beiden de finale. Het werd voor hen echter zilver in respectievelijk -57 kg en -48 kg. Een tweede plek was er eveneens voor Femke Hespel (JS Kortrijk, +70 kg) en Demi Desender (JC Koksijde, -63 kg).

In -44 kg ging er brons naar Jolien Berton (JC Eernegem), alsook naar Celine Dejaegere (JC Kawaishi Ingelmunster, -57 kg) en Skye Marnix (JC Ardooie, -63 kg).

Twee keer goud bij de U15

Bij de U15 was er een gouden medaille voor Katrijn Goethals (JC Eernegem) in -40 kg. Haar clubgenote Mayra Zoë Desmet werd eerste in +63 kg. Verder ging er brons naar Kjenna Tavernier (Ostend JC, -57 kg), Malissa Vergote (Judo Izegem, -48 kg) en Celine Ramon (JC Neko Ieper, -40 kg). (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier