Ingelmunsters Boksgala: Meulebekenaar Hakim Ben Ali in de tweede ronde out na schouderontwrichting

Hakim ben Ali. © VDB
Redactie KW

Hakim Ben Ali kon zijn zegereeks niet verderzetten. In de tweede ronde van zijn kamp tegen Mouhamed Sder liep hij een schouderontwrichting opliep. Ayoub Nefzi ging in de vierde ronde knock-out na een links-rechtse mokerslag van Arnaud Dimidschtein.

De meeting begon met de melding dat de kamp Sheldon Moore versus Igor Faniyan afgelast werd omdat Moore op weg naar Ingelmunster getuige was van een zwaar ongeval waar een kind bij betrokken was. Hij voelde zich daardoor niet meer in staat om nog te boksen.

Ontwrichte schouder

Hakim Ben Ali was nochtans goed aan zijn kamp begonnen tegen Mouhamed Sder. In de tweede ronde liep hij een schouderontwrichting op en kromp ineen van de pijn. Een noodgedwongen opgave die hem waarschijnlijk enkele maanden inactiviteit zal kosten.

Nefzi Ayoub.
Nefzi Ayoub.© VDB

Ayoub Nefzi begon vrij goed aan zijn kamp tegen Arnaud Dimidschtein. De eerste drie ronden was het een vrij evenwichtige kamp. Maar na 20 seconden in de vierde ronde werd een links-rechtse van Dimdschtein hem fataal. Het duurde een tijdje vooraleer hij weer bijkwam.

Faroukh Kourbanov (Devulder) en de Fransman Aurelien Leccocq, die aan zijn laatste kamp toe was en te weinig weerwerk bood. Een ruime overwinning op punten voor Faroukh.

Tot de laatste snik

De mooiste of althans de spannendste kamp was die van Innocent Anyanwu tegen de jonge Franse belofte Elgarni Maidin. Innocent moest 8 ronden lang slagen incasseren, maar vocht met al zijn ervaring tot de laatste seconde om toch maar recht te blijven en het is hem ook gelukt. Ruime puntenoverwinning voor Maidin.

Mooie liefhebberskampen

Het was een gelijk opgaande partij tussen Mathias Dubaere (BC Monteyne) en Jasper Reniers, die nipt won op punten. Bjorn Verhamme (BC Harelebeke) was een klasse te sterk voor Kevin Sypre (BC Lichtervelde). Ruime puntenzege. Karolien Koekuyt uit Roeselare ontgoochelde. Isabelle Guelinckx uit Tienen was vinniger en had ook een betere fysieke conditie en won dan ook terecht op punten. Niels Adam (BC Monteyne) was duidelijk de betere van Ben Salah Hakim (BC Respect). De Ingelmunsternaar ging drie ronden lang in de aanval en kreeg van de drie refs een ruime puntenvoorsprong. Roger Osei Bonsu, broer van Jackson, won op punten van Apty Shabouev.

Uitslagen

Elite: Faroukh Kourbanov (Kyrgystan, Agent Devulder) wop van Aurelien Lecoq (Frankrijk, agent Demarteau): Arnaud Dimidschtein wint van Ayoub Nefzi door KO in de 4de ronde. Hakim Ben Ali (agent Tampere) verloor van Mouhamed Sder (agent Buffi) na tchnisch ko in de 2de ronde; Innocent Anyanwu (Nederland, agent Devulder) Maidin Elgarni (Frankrijk, agent Foudil Hamdoud) won ruim op punten van Innocent Anyanwu.

Amateurs Mathias Dubaere (BC Monteyne) wop van Jasper Reniers; Bjorn Verhamme (BC Harelbeke) wop van Kevin Sypre (BC Lichtervelde): Isabelle Guelinckx (BC Ring Tienen) wop van Karolien Koekuyt (BC Monteyne); Niels Adam (BC Monteyne) Ben Salah Hakim (BC Respect) Apty Shabouev (BC Respect) Osei Bonsu Roger (Capitol Gent).

(IB – foto’s Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier