Inge Roelandt en Tijl Vaneyghen triomferen

De eerste vier heren met Lorenz Claeys (Aartrijke), Dennis Dieussaert (Bredene), winnaar Tijl Vaneyghen (Poperinge) en Laurent Nobels (Dendermonde). © FRO
Redactie KW

De derde uitgave van de kwarttriatlon Bredene – Oostende werd, door wind en regen, een zware opgave voor de 140 individuele deelnemers en de tien trioteams.

De zwemproef van één km in de Spuikom zorgde voor de eerste schifting. In de eerste ronde van de fietsproef (40 km) voerde de tandem Dennis Dieussaert-Tijl Vaneyghen de forcing. Na twee ronden hadden ze een ruime voorsprong van meer dan twee minuten op een achtervolgend groepje met Nick De Wannemaeker (Bredene), Kevin Grieten (Berg), Lorenz Claeys (Aartrijke) en Laurent Nobels (Dendermonde). Bij de overgang naar de loopproef was het verschil al opgelopen tot 5 minuten. Tijl Van Eyghen bewees meteen dat hij een goede loper is. Na de eerste van de drie af te leggen rondjes rond de Spuikom, had hij al 50 seconden voorsprong. De koploper ging op zijn elan door en finishte met meer dan drie minuten voorsprong op de lokale vedette, Dennis Dieussaert. Nummer drie, Laurent Nobels, volgde al op meer dan tien minuten. De andere ereplaatsen waren voor Lorenz Claeys (Aartrijke) en Nick De Wannemaeker (Bredene).

De eerste vier dames met: Debbie Symons (Mechelen), Inge Roelandt (Bredene), Mieke Blomme (Gent) en Daniëlle Deley (Bredene).
De eerste vier dames met: Debbie Symons (Mechelen), Inge Roelandt (Bredene), Mieke Blomme (Gent) en Daniëlle Deley (Bredene).© FRO

Bij de dames werd Annelies Bak (Bredene) gediskwalificeerd zodat Inge Roelandt, ook uit Bredene, vrij spel kreeg op weg naar de overwinning. De lerares LO finishte met ruime voorsprong op Marieke Blomme (Gent), Debbie Symons (Mechelen en veterane Daniëlle Deley (Bredene). De twee teams van Betopor domineerden de trio-triatlon en stonden samen op het podium.

(FRO – foto’s FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier