Inez Dewulf staat voor de eerste echte test na maanden blessureleed

Inez Dewulf.
Redactie KW

Inez Dewulf won vorig jaar de Vlaamse scholierentitel in het hamerslingeren met 47m00. De 16-jarige Lichterveldse verbeterde zich dat seizoen in Eeklo tot 52m01 en won op 7 juli bij de jeugdinterland in Pontoise bij Parijs haar nummer met 49m22. Het was haar laatste optreden van haar eerste scholierenzomer want ze brak op 14 juli in Torhout haar arm.

“Het was een stom ongeluk. De clubtraining lag achter de rug en we borgen het materiaal op. Ik trok de borstel weg die de automatische rolpoort van het magazijn half open hield. Ik verwachtte dat de poort zich langzaam zou gaan sluiten. Maar zo werkte het niet…”

“De poort plofte naar beneden en raakte vol mijn arm. Die ging in het gips. Voor vier weken, zei de dokter, maar het herstel liep minder snel dan voorzien. Er volgde uitstel naar vijf en vervolgens zes weken. Uiteindelijk ging mijn arm pas na negen weken uit het gips. En dat vooral omdat mijn pols door gebrek aan bewegingsvrijheid te veel dreigde te verzwakken. Mijn arm bleek toen nog niet volledig hersteld.”

“Ik mocht titelverlenging op het nationale kampioenschap vergeten want dat vond amper één week later plaats. Ik bezocht vooral de kine en kon pas eind november weer specifiek met de hamer trainen.”

“Mijn arm groeide trouwens niet zoals gewenst aaneen, er ontstond een kleine kromming. Toch dacht ik geen moment aan het einde van mijn atletiekloopbaan. Wel vroeg ik me af of ik niet beter had gekozen voor een operatie maar dat zijn vijgen na Pasen.”

“De dokter en de kine stelden mij gerust: alles zal opnieuw kunnen. En inderdaad: na ruim vier maanden trainen voel ik mij haast weer de oude. Ik ondervond geen pijn, nochtans schakelde ik voor het eerst krachttraining in. Ik doorstond het ook mentaal goed, zo supporterde ik bij het BK jeugd in Obourg.”

“Ik nam begin januari zelfs deel aan het provinciaal kampioenschap indoor kogelstoten. Dat is niet mijn ding en mijn focus stond er die dag ook niet naar. Ik haalde toch brons, maar bleef met 9m68 ruim een meter van mijn record.”

“Zaterdag in Eeklo volgt de echte test. Ik treed voor het eerst sinds 7 juli weer aan in het hamerslingeren. Ik hoop dit seizoen op 55m00 en op de BK-titel bij de scholieren. Vooruitgang is een noodzaak want de concurrentie stond niet stil. Evy Vercruysse verbeterde zich bij een wintermeeting van 49m64 tot 50m75.”

“Ik blijf wel realistisch. Het Europees Kampioenschap scholieren in het Hongaarse Györ ligt niet binnen mijn bereik. De norm bedraagt 62m18. Hetzelfde geldt voor het provinciaal scholierenrecord van trainingsgenote Ilke Lagrou, die met 57m98 in 2015 tevens de tweede Belgische scholierenprestatie ooit neerzette.” (HV)