Indrukwekkend eerbetoon tijdens Battle Arena in Zwevegem

Tom Vansteenkiste © GH
Redactie KW

Op de dertiende editie van het vechtsportgala Battle Arena kwamen voor de organiserende club Siam Gym drie West-Vlamingen in de boksring. Zwevegemnaar Tom Vansteenkiste en Izegemnaar Kristof Six wonnen hun kamp. Roeselarenaar Sead Ismail wist niet te overtuigen. Een pakkend eerbetoon aan de recent overleden beste vriend van Tom gaf de avond een extra, emotionele dimensie.

“Sead Ismail, die gebrand was op een sterke prestatie na een lange afwezigheid, moest door een te grote tactische foutenlast zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De scheidsrechter besloot de kamp in ronde twee te beëindigen, nadat Sead was neergegaan, ook al wou hij zelf nog verder vechten. Kristof Six daarentegen, die aan zijn eerste officiële wedstrijd toe was, bokste een heel sterke kamp, en wist zijn opponent in ronde drie KO te slaan. Hij was dominerend van de eerste tot de laatste minuut.”

“Tom Vansteenkiste won op technische knock-out, door opgave van zijn tegenstander na de eerste ronde. Maar hét kippenvelmoment van de avond speelde zich af net voor de kamp, dankzij een indrukwekkende minuut stilte voor Pedro Messiaen, de recent aan kanker overleden beste vriend van Tom”, aldus coach en tevreden organisator Bruno Derijcke.

(GH – foto GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier