Indra Vandenbussche haalt goud op BK zwemmen

Redactie KW

De Koninklijke Brugse Zwemkring behaalde er maar liefst vijf medailles.


Het voorbije weekend had in het 50 meter bad van Charleroi het eerste luik van het BK zwemmen voor de jeugd plaats. De Koninklijke Brugse Zwemkring behaalde onder leiding van Stefaan Obreno vijf podiumplaatsen. Indra Vandenbussche uit Sint-Michiels greep op de 100 meter rugslag (benjamins meisjes 2002) naar goud in 1’13”44 en was twee seconden sneller dan de tweede. De benjamins meisjes op de 4×100 meter vrije slag met Indra Vandenbussche, Sophie Beulen, Mira Ostyn en Laura Vanderschrick behaalden eveneens goud in 4’36”13.

Zilver en brons

Verder was er zilver voor Elias Haesaert (benjamins jongens 2003) op de 100 meter vrije slag en brons voor Sophie Beulen (benjamins meisjes 2002) op de 100 meter vrije slag. Een derde plaats was er ook voor de benjamins jongens met Ward De Cock, Arthur Obreno, Victor Ardenoy en Elias Haesaert op de 4×100 meter vrije slag.

Komend weekend is de oudere jeugd van BZK onder leiding van Bruno Claeys aan de beurt op het BK. In het zwembad van Charleroi hoopt men alvast op evenveel medailles.

(ACR/ Foto ACR)