Ilse Geldhof pakt zesde winst, Jan Petralia volgt zichzelf niet op in Kortrijkse Duatlon

Redactie KW

Op de duatlon in Kortrijk vielen er mooie prestaties te noteren van de West-Vlamingen. Bij de heren kon Jan Petralia (HULS) uit Tielt zijn titel niet verlengen, hij finishte als tweede na winnaar Glen Laurens (HULS).

Bij de Dames ging de hoogste eer wel naar een streekgenote. Ilse Geldhof (ETZ) uit Boezinge wist liefst voor de zesde keer te winnen in de Guldensporenstad. Clubgenote Deborah Ghyselen (ETZ) uit Menen werd tweede.

De atleten startten op de brug over de Leie in de Budastraat, waarna ze via twee plaatselijke rondes met een passage op de Grote Markt de loopschoenen voor hun koersfiets wisselden op het Schouwburgplein. Met zes loopkilometers in de benen moesten er twee fietsrondes afgelegd worden richting Lange Munte en Bellegem, samen goed voor 40 kilometer. Een afsluitende loopronde van 3 kilometer bood het slotakkoord.

“Tijdens de eerste run liep Glen supersnel. Ik kon wel volgen, maar ik denk dat ik daardoor tijdens het fietsen reeds mijn beste krachten had verspeeld. Tijdens de laatste loopronde was het vet van de soep”, aldus Jan Petralia (25) die tweede werd, en als eerste West-Vlaming arriveerde.

“Het is fantastisch om hier voor de zesde keer te winnen. Mentaal is het nu bijna op, maar duatlon is en blijft mijn sport”, reageerde Ilse Geldhof (44) meteen na haar aankomst.

(GH)