"Ik zal op de eerste rij staan voor Thierry Neuville"

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/17 om 10:06

Jarenlang is de rally- en de autosport in het algemeen omschreven als een puur mannenbastion. Maar daar komt stilaan verandering in. In alle geledingen, zowel bij de organisatie als bij de teams, eisen de vrouwen hun plaatsje op. Zo ook Jennifer Rambour uit Ieper, die werkzaam is als performance engineer bij het officiële team van Hyundai Motorsport in Duitsland.

Toen ze 28 jaar geleden geboren werd als dochter van Marnick en Nadine Vanhaste, leek niets te voorspellen dat ze dergelijke weg zou inslaan. Jennifer vanuit haar tweede thuishaven, het Duitse Alzenau. "Maar de interesse voor de auto was er eigenlijk wel meteen. Ik was verzot op mijn Barbies, maar speelde ook uren met de auto's van mijn jongere broer Jorne. In de lagere school mocht ik met papa wel eens mee naar de service van de rally van Ieper op de Grote Markt of naar een proef. Pas toen ik 16 was, begon ik naar meer rally's te gaan als toeschouwer. Mijn nicht Sharon Vermeulen en haar man Stefaan Prinzie begonnen samen te rijden en door voor hen te supporteren, leerde ik meer en meer mensen kennen in het wereldje. Van het één kwam het ander en zo startte ik in 2008 zelf als copilote. Vanaf toen is de passie wat uit de hand gelopen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!