“Ik wilde eigenlijk gewoon een goede tijd lopen”

Redactie KW

Gullegemnaar Steven Casteele (22) werd zaterdagavond in het Oost-Vlaamse Ninove Belgisch kampioen 10.000m op de piste. De atleet van KKS rekende in een beklijvende eindsprint af met favoriet Nick Van Peborgh.

Het was duidelijk dat Casteele in uitstekende doen verkeerde. Na een beklijvende eindspurt, waarbij de fotofinish uitsluitsel moest brengen, werd Casteele met een tijd van 29’21″32 tot Belgisch kampioen uitgeroepen.

“Het leek me erg moeilijk om de Belgische titel te behalen, want er stonden enkele grote namen op de deelnemerslijst. Maar een dichte ereplaats leek me wel realistisch. Ik was ook onmiddellijk goed mee met Nick Van Peborgh en Regis Thonon. Thonon moest al vlug de rol lossen waardoor we met twee voorop kwamen. Onze passage aan de 5km was met 14’28 behoorlijk snel. Na 6 kilometer kreeg mijn metgezel het moeilijk en hij moest even de rol lossen, maar op twee kilometer voor het einde sloot hij terug aan. Op 100m voor de finish stak hij me zelfs nog voorbij. Ik had gelukkig nog net genoeg punch over om nog een laatste jump te plaatsen.”

“Ik wilde eigenlijk alleen een goede tijd lopen”

Persoonlijk record

Toch verliep de aanloop naar dit kampioenschap niet vlekkeloos voor de Gullegemnaar. “Een blokkage in de rug dreigde roet in het eten te gooien”, verduidelijkt hij. “Ik kon pas de dag voor de wedstrijd naar mijn kinesist gaan omdat hij in verlof was met als gevolg dat ik maar sporadisch enkele trainingen had kunnen afwerken.”

Dit Belgisch kampioenschap was dan ook geen doel op zich voor Steven. “Ik wilde eigenlijk alleen een goede tijd lopen”, verduidelijkt hij. “Toch heb ik er mijn persoonlijk record met liefst 24 seconden verpulverd. Mijn volgend doel is het minimum lopen voor de Universiade eind augustus in Taiwan. Ik probeer op 27 mei op de IFAM in Oordegem de gevraagde 13’45 te lopen.”

Stevens broer Mathijs Casteele werd zesde in 30’15″31 en Steven Callens, ook lid van KKS, liep een nieuw persoonlijk record in 35’25″52 en was daarmee 25ste.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier