IJzersterke Andy Murray klopt David Goffin en bezorgt Britten eindzege

België stond pas voor de tweede keer in de tennisgeschiedenis in de finale. © Belga
Redactie KW

Groot-Brittannië heeft zich zondag in de Flanders Expo te Gent tot eindwinnaar van de Davis Cup tennis gekroond. Het was ‘s werelds nummer twee Andy Murray die de Britten het derde en beslissende punt in de finale tegen België schonk, hij haalde het in drie sets van David Goffin (ATP 16): 3-6, 5-7 en 3-6. Zo kwamen ‘The Brits’ in de finale op een onoverbrugbare 1-3 voorsprong en pakken ze hun tiende eindzege in de prestigieuze landencompetitie.

De Britten stonden na het dubbelspel van zaterdag – waarin Andy en Jamie Murray in vier sets de maat hadden genomen van Goffin en Steve Darcis – al op een 1-2 voorsprong en hadden dus nog één puntje nodig om de eindwinst op zak te steken. Daar zorgde wie anders dan Andy Murray voor. Hij speelde ijzersterk tegen een meer dan degelijke Goffin en bezorgde het Britse team na 2 uur en 54 minuten het delirium.

Voor de Britten is het de allereerste eindzege sinds 1936. Toen namen ze op Wimbledon met 3-2 de maat van Australië. België stond pas voor de tweede keer in de tennisgeschiedenis in de finale, in 1904 verloor het met 5-0 van de Britse Eilanden. Op de erelijst volgt Groot-Brittannië Zwitserland op. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier