Ieperse Kim Mestdagh pakt dubbel met basketbalclub Salamanca

(GF)
Redactie KW

Kim Mestdagh pakte na de bekerwinst met haar Spaanse club Salamanca nu ook de titel in de Spaanse competitie. De Ieperse beleefde zo een fantastische periode na haar vertrek uit Turkije. Haar aandacht gaat nu volledig naar de Belgian Cats, die zich voorbereiden op het WK in Tenerife midden september.

Kim Mestdagh pakte met Salamanca haar tweede prijs van het seizoen. “De dubbel realiseren, is altijd een prachtige prestatie, waar je dat ook doet”, vertelt Kim Mestdagh. “Vooraleer ik in Spanje aankwam, pakte Salamanca ook al de Spaanse Supercup. We wonnen dus alles wat er in Spanje te winnen is. Op papier waren we wel de sterkste ploeg van de competitie, maar als je zes keer tegen elkaar speelt in één seizoen, dan kan er altijd van alles gebeuren. We waren vooral blij dat we de klus konden klaren in twee wedstrijden in de play-offs.”

Voor Mestdagh was het geen evident seizoen. Ze begon in Turkije bij Yakin Dogu, maar kwam er maar weinig tot spelen omdat er voor de buitenlandse speelsters een beurtrol was weggelegd. “Mentaal was het geen gemakkelijk jaar”, geeft de Ieperse toe. “Zeker door die transfer. Dat zijn dingen waar je op voorhand nooit rekening mee houdt. Maar de twee prijzen die ik in Spanje pakte met het team, maakten alles goed voor mij.”

Volgend seizoen?

“Wat ik volgend seizoen zal doen, daar ben ik op dit moment nog niet uit. Er is nog niets beslist. Ik wilde eerst het seizoen afwerken en daarna pas kijken wat er mogelijk is.”

Alle aandacht gaat vanaf nu in de eerste plaats naar de Belgian Cats. “Ik kijk er enorm naar uit om weer aan het werk te gaan bij de nationale ploeg. We hebben nu ruim de tijd om ons voor te bereiden en progressie te maken. Dat zal sowieso nodig zijn in de aanloop naar het WK in september. De groep heeft nog enorm veel potentieel, we kunnen zeker nog heel veel groeien. We moeten van al die tijd profiteren en gebruik maken om het uiterste uit de kan te halen.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier