Ieperling doet gooi naar wereldrecords in het waterskiën

Redactie KW

Lieven Hardy, gewezen show director en manager voor het Belgisch Water Ski Showteam, neemt zaterdag als enige Belg deel aan twee wereldrecordpogingen in het waterskiën.

Lieven Hardy (52) maakt deel uit van twee teams. Het eerste team zal proberen om 24 dubbelkoppels op het water te brengen achter één boot. Dubbels vergelijk je best met paarrijden uit het ijsschaatsen. Hierin zal hij samen met de Amerikaanse Ellen Leahy op het water gaan. Het tweede team komt later die later dag aan de beurt en zal 12 triokoppels achter één boot brengen. Alles vergelijkbaar, enkel gewijzigde samenstelling met twee heren en één dame. Hardy’s triokoppel bestaat opnieuw uit een Belgisch-Amerikaanse combinatie met Mitch Harvey en Kate Draeger.

Beter doen betekent het record kloppen van respectievelijk 17 en 10 koppels. De recordpogingen maken deel uit van het evenement ‘Chain Of Records’, dat doorgaat op de Chain of Lakes in Winter Haven in het Amerikaanse Florida. Eén van de andere recordpogingen is om zoveel mogelijk records te verbreken tijdens één evenement. Hardy reisde woensdag af naar de VS om zichzelf klaar te stomen voor het record.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier