Ichtegemse cadetten in halve finale van de beker

De cadetten van Koekelare en Ichtegem verbroederen na de wedstrijd. We zien staand D&W Koekelare met coach Toon Sys, Wout Van Campenhout, Gaiza Knockaert, Wout Vercruysse, Hakon Verlinde kapitein Kobe Verhelst en Jordy Lydou. Gehurkt zien we KBK Ichtegem met coach Joyce Ruyckx, Jules Verhelle, Dylano Degrande, Bram Van Haverbeke en Kobe Beernaert.
Redactie KW

Zondag stonden bij de cadetten jongens de twee beste teams uit de competitie tegenover elkaar. Ichtegem ontving de buren uit Koekelare in de kwartfinale van de beker van Vlaanderen. Ichtegem was de beste.

Vorige week was coach Joyce Ruyckx nog ontgoocheld. In de competitie verloor Ichtegem dan immers met 17-14 van Koekelare, waardoor het de leidersplaats aan Koekelare diende af te staan. Voor de bekerwedstrijd kon Ichtegem putten uit de twee ploegen cadetten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de individuele foutjes werden afgestraft. Uiteindelijk won Ichtegem dus met 16-12 na opnieuw een hoogstaande wedstrijd.

De Koekelaarse coach Toon Sys was natuurlijk ontgoocheld, maar is toch trots op zijn team. Toon: “Ichtegem beschikt over vier heel talentvolle spelers die echt goed op elkaar ingespeeld zijn. Ikzelf heb twee toppers die misschien wel beter zijn dan de Ichtegemse aanvallers. Maar als ze niet in de wedstrijd zitten, dan krijgen we het moeilijk. Ik heb wel een ruime kern, maar toch hangt er veel van die twee gasten af. Vorige week wonnen we nog de competitiewedstrijd en staan zo opnieuw aan kop. Voor mijn jongens is de onderlinge confrontatie altijd heel belangrijk. Ze zitten bijna allemaal in dezelfde school en spelen ook in dezelfde schoolploeg.”

“We verloren nu wel, maar we zetten nu alles op de competitie. Als we geen misstap meer maken, moeten we reekswinnaar worden. Daarna nemen we het in de finale van de play-offs op tegen Heist of Ichtegem B.” (Jan Vanhecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier