Huldiging Crosscriterium bij Houtland AC

Houtland AC: benjamins, pupillen en miniemen
Redactie KW

In maart is er ieder jaar de huldiging van het Crosscriterium bij HAC. “We werken met vier groepen waarbij de jongste groep (foto) bestaat uit benjamins, pupillen en miniemen die aan minstens vier veldlopen moeten deelnemen”, vertelt Jordy Beernaert.

“Groep 2 zijn de cadetten en scholieren die aan vijf wedstrijden moeten deelnemen en groep 3 zijn de juniores, seniores en masters die op zes wedstrijden van de partij moeten zijn. Er is dan ook nog een aparte groep met de G-atleten, die ook aan vier wedstrijden moeten deelnemen. Een deelname aan het provinciaal kampioenschap telt voor alle groepen dubbel. Om een rangschikking te maken wordt een puntensysteem gehanteerd waarbij rekening wordt gehouden met de plaats van de atleet ten opzichte van van het aantal deelnemers op de veldloop.”

“Bij de jongste groep was Elouan Cauwels de winnaar voor Balder Van Eenoo en Robin van De Wallle. Bij de cadetten en scholieren was dat Mathieu Sanders voor Jasper Missine en Tristan Gevaert en bij de junioren, senioren en masters won Simon Mestdagh voor Serge De Blauwe en Annelies Deketelaere. Bij de G-atleten was Thomas Jacobs eindwinnaar voor Benjamin Leniere en Ruben Schreurs.”

“Daarnaast worden ook de bijzondere prestaties van de indoorwedstrijden in de bloemetjes gezet. Bij de jeugd zijn dit weer de atleten die aan minstens twee van de drie clubverplaatsingen naar de Gentse topsporthal hebben deelgenomen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de prestatie op zich, enkel deelname is belangrijk. Vanaf cadet worden alle atleten gehuldigd die een medaille op het provinciaal kampioenschap of een finaleplaats (top acht) op het Vlaams en/of Belgisch kampioenschap hebben behaald.” (JS)