Meer dan 1.300 lopers zoeken hun grens op tijdens Meense Grensloop

De verantwoordelijke voor de vijfde editie van Grensloop met v.l.n.r.: Philippe Vanlangendonck (voorzitter sportraad), Katrien Nuytten (hoofd Sportdienst), Geoffrey Nenin (RTO Menen) en Eddy Lust (schepen van Sport). © WO
Redactie KW

Vandaag, vrijdag slaan de Stedelijke Sportraad, de Sportdienst en het Running Team Olympic Menen opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van de Grensloop. Het loopcriterium is toe aan zijn vijfde editie.

Het wordt vanavond weer een grandioos volksfeest op en rond de Grote Markt van Menen. Vorig jaar mocht de organisatie meer dan 1.000 lopers verwelkomen, dit jaar zullen ruim 1.300 sportievelingen het stadscentrum doorkruisen. Een dj zorgt met opzwepende beats voor de nodige muzikale ambiance en de loopwedstrijd wordt deskundig becommentarieerd door een ervaren speaker.

Het eerste startschot wordt gegeven om 18.30 uur: de jonge jongens, geboren tussen 2010-2015, bekampen elkaar over 500 meter, vijf minuten later is het de beurt aan de meisjes. Om 18.45 uur is er een wedstrijd over 1 km, om 18.55 uur eentje over 1500 meter, beiden voor jeugd. De twee wedstrijden over 5 km (19.30 uur) en 10 km (20.15 uur) moeten het hoogtepunt van Grensloop worden.

Vorig jaar werd Sven Vandenbroucke winnaar op de 5 km en triomfeerde Lieven Vandeweghe op de 10 km. Bij de dames werden Maaike Reyngaert (5 km) en Bianca Serroen (10 km) de laureaten. Er is aan deze Grensloop, betwist onder het peterschap van Frederik Van Lierde, ook een prijs voor de sportiefste school en een ludieke ploegencompetitie verbonden. Teams, bedrijven of groepen vrienden kunnen een ploegfoto nemen waar duidelijk op te zien is dat ze samen deelnemen. De foto moet dan wel gepost worden tegen 1 juni op de Facebookpagina van het evenement. (WO)