Hockeyclub Westhoek Wildcats volgde finale op Vismarkt in Ieper

Gejuich op de Vismarkt toen Cosyns met een vroeg doelpunt de Red Lions op voorsprong bracht. © (foto EG)
Redactie KW

De finale van de hockeywedstrijd tussen De Red Lions en Argentinië was donderdagavond op een groot scherm te zien op de Vismarkt.

De Ieperse Hockeyclub Westhoek Wildcats besliste pas gisteren om een groot scherm af te huren om de olympische finale te kunnen uitzenden. “We namen pas laat die beslissing en vonden een plaats voor café ‘t Genoegen op de Vismarkt”, zegt Alistair Taylor, voorzitter van de Westhoek Wildcats. “We konden dit enkel kenbaar maken via de sociale media en mond aan mond reclame. Uiteraard zijn onze hockeyspelers, de jonge spelertjes en hun ouders op de afspraak. We zijn hier met een 50-tal en daar zijn we heel tevreden mee. Het gaf een trots gevoel toen we Dietrich Carlé, één van onze eigen spelers die in het publiek zat, op tv zagen zwaaien met een vlagje van onze club voor de hele wereld.”

Ledenaantal stijgt

De zilveren medaille was de perfecte afsluiter voor een perfect parcours. “We hadden op goud gehoopt maar de strafcorners van Argentinië waren dodelijk. De Red Lions wisten het, maar vonden er geen antwoord op. Anderzijds mag je niet vergeten dat we in de halve finale Nederland hebben uitgeschakeld, dat was een enorme prestatie. Tien jaar geleden bestond hockey in België niet echt. Nu halen die jongens zilver in Rio. Anderhalf jaar geleden zijn we met onze club gestart. De interesse en het enthousiasme gaan in stijgende lijn. Het ledenaantal stijgt. Jongeren zijn nu al komen vragen om aan te sluiten. En dat allemaal dank zij de Red Lions. Dat is gewoon fantastisch”, besluit Alistair Taylor.

(EG)