Hilde Crevits loopt halve marathon van Ploegsteert

Redactie KW

De 35ste editie van de loopwedstrijd in Ploegsteert (1 km, 8 km en 21 km) kende andermaal een zeer groot succes. Liefst 5.240 deelnemers namen er de start. Onder hen ook Vlaams minister Hilde Crevits en haar voltallige kabinetsploeg.

“Ik heb uiteindelijk mijn loopschema als voorbereiding op deze 21 km niet helemaal kunnen afwerken door een te strak werkschema. Ik kwam dus met wat schrik aan de start deze morgen. Uiteindelijk ben ik dolgelukkig aangekomen te zijn. De laatste 4 kilometer waren knap lastig maar mijn kabinetsmedewerkers hebben mij enorm gesteund tijdens mijn afzien. Ik heb eigenlijk nooit de pijn gevoeld heb.”

Na de aankomst keek Hilde Crevits vooral uit naar het lokale bier Queue de Charrue, dat voor elke deelnemer aan de wedstrijd een welverdiende beloning was. “Het zal smaken, zeker weten.” Op het podium waren er bloemen voor de Vlaamse minister van Onderwijs van de lokale burgemeester Gilbert Deleu.

Op de 8 km was de Antwerpenaar Yannick Michiels de beste. Bij de dames won Veerle Dejaeghere voor Cameron Vandenbroucke en Lies Deruddere. De halve marathon werd een Afrikaans onderonsje met Abdelmajid El Hissouf als winnaar. Eerste West-Vlaming werd Stijn Fincioen, hij werd verdienstelijk vierde. Ook Karl Moerman presteerde sterk door als 9de te finishen. Louise Deldicque won de 21 km bij de dames voor Lotte Vandeghinste.

(MD – foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier