Herstkampioenen motorcross zijn bekend

De herfstkampioenen werden gehuldigd. © GuidoA.
Redactie KW

In het Oost-Vlaamse Overslag stonden zaterdag en zondag de slotmanches van het open herfstkampioenschap motorcross op het programma. De West-Vlamingen waren goed voor enkele titels.

Stefaan De Ruyck uit Tielt werd herfstkampioen bij de amateurs. Hij mocht ook op het dagpodium na zijn dubbele tweede plaats, goed voor de tweede eindstek met gelijk aantal punten als de winnaar, maar een acht seconden tragere eindtijd.

Kelly Debruyne is de herfstkampioene bij de dames open geworden met nogmaals een dubbele reekszege en haar zoveelste eindzege in het dagklassement voor de jonge dame uit Poperinge.

Stanley Verstraete behaalde de titel van herfstkampioen bij de nationalen mx2, wat voor de jonge kerel uit Zerkegem een knalprestatie is als pas gepromoveerde vicekampioen bij de juniors mx2. Stanley was de regelmatigste en liet heel wat gereputeerde rijders achter zich. Hij mocht in Overslag ook als tweede op het podium na zijn dubbele tweede plaats.

Greg Demeulemeester heeft blijkbaar een heel goede herstelperiode achter de rug na zijn zware blessure. De Kerckhovenaar won immers beide reeksen in Overslag na een keiharde strijd bij de nationalen mx2.

Matthias Vermeersch uit Ardooie was ook op zijn best en dat bij de juniors mx1. Hij schreef beide reeksen op zijn naam en is daarmee aan zijn tweede eindzege toe.

Nick Lamote uit Sijsele mocht ook nog eens op het hoogste schavotje. Hij kwam in beide reeksen bij de juniors mx2 als tweede onder de geblokte vlag, goed voor de eindzege.

Bij de vierwielers was er weinig spanning voor de beste plaats. In beide reeksen was Jens De Kegel uit Koekelare veruit de beste. Jens mocht dan ook als winnaar bij de quads-open mee op de foto.

Francis Geldhof uit Ingelmunster werd dubbelwinnaar bij de vrijetijdsrijders.

Bij de internationalen was het alweer kampioen Steve Seronval uit de provincie Luik, maar lid van het Beernemse Mc Hulstlo van Ronny Zutterman, die met de dubbel ging lopen. Hij kreeg wel meer tegenstand dan verwacht in de eerste reeks van Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem, die derde werd in de eindstand en van David Segers uit Ninove die tweede werd in de klasse mx1. Segers is herfstkampioen.

Nikki Debruyne uit Poperinge/Meulebeke werd driedubbel tweede bij de inters mx2.

Tim Vandriessche uit Menen moest het deze keer afleggen tegen gastrijder Foguenne. Tim werd tweede in de eindstand bij de inters-open B.

Bij de zijspannen was het alweer West-Vlaanderen boven. Davy Sanders uit Gistel won samen met zijn Nederlandse bakkenist Roy Bijenhof beide reeksen en heerste van start tot finish. Ze werden eindwinnaars groep A. Maxime Van Der Haeghen en Jens Mans uit Koolkerke mochten als tweede in groep A mee op de foto.

Bij de zijspannen B waren de bloemen voor Jason Carron en Robin Wille uit Tielt en Oostrozebeke en dat voor debutanten die pas aan hun vierde wedstrijd als zijspanrijders toe waren. Jason finishte in beide reeksen als vijfde, maar wel als beste B.

David Van Herreweghe en Nick Deveene uit Kanegem en Nevele zijn de herfstkampioenen bij de zijspannen B en waren daar heel gelukkig mee. In het dagklassement werden zij vandaag tweede en hun regelmaat leidde hen naar deze onverwachte titel.

(Guido Allewaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier