Hermen Kobus wint rally van Staden

Onze noorderburen presteerden erg sterk op de rally van Staden. (Foto DT)
Redactie KW

Onze noorderburen waren op zaterdag weer oppermachtig op West-Vlaamse wegen in de rally van Staden.

Net zoals tijdens de Roeselaarse TBR-rally begin juli, gingen de zegebloemen in de rally van Staden nu ook richting Nederland. Hermen Kobus kwam er proefrijden met de splinternieuwe Skoda Fabia R5, in functie van de latere Barum Rally in Tsjechië en de East Belgian Rally in het Belgische Sankt-Vith. De Noorderbuur reeg echter de besttijden aan elkaar, zonder ook maar één noemenswaardig technisch probleem, en finishte uiteindelijk met een voorsprong van een dikke twee minuten.

Sander Van Hoof leek eventjes het Nederlandse succes compleet te maken, maar halverwege moest hij de Taveirne-Mitsubishi aan de kant plaatsen met technische problemen. De strijd om de dichtste ereplaats bleef echter ongemeen boeiend, en het was pas bij het afvlaggen van de laatste klassementsproef dat de definitieve posities ingenomen werden. Misschien ietwat verrassend ging die tweede plaats naar Tobi Vandenberghe met de BMW 130, die net één seconde sneller was dan Paul Lietaer en de Subaru Legacy.

Bij de Historics leek het ook echt knokken te worden tussen Wim Decock en Bert Cornelis, maar in de voorlaatste ronde moest Decock de Porsche aan de kant plaatsen met een defecte benzinepomp. Cornelis was met de Opel Monza uiteindelijk 1’52” sneller dan Danny Kerckhof (BMW E21). (DT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier