Hermen Kobus blikvanger in vijfde Rally van Staden

Redactie KW

Hermen Kobus is de blikvanger op de deelnemerslijst van de Rally van Staden van komende zaterdag. De wedstrijd van Automobielclub Staden krijgt in zijn vijfde editie zo’n 100 deelnemers aan de start.

Kobus maakt in Staden zijn debuut met een gloednieuwe Skoda Fabia R5. De talentvolle Nederlander komt er proefdraaien met het oog op de Barum Rally, de EK-manche van Tsjechië eind deze maand. “Omdat we vier keer dezelfde proeven rijden, is het een ideale wedstrijd om het tempo op te bouwen en aan de afstellingen te werken”, verklaart de topfavoriet zijn deelname.

Een andere publiekstrekker aan de start is Paul Lietaer, die met zijn Subaru Legacy bij de moderne wagens zal meestrijden. De Zwevegemse Snor behoort samen met Bert Coene (Mitsubishi Lancer Evo X) en Tobi Vandenberghe (BMW 130i) tot de podiumkandidaten. Overige kanshebbers voor een dichte ereplaats zijn Steve Bécaert (Mitsubishi Lancer Evo X), Kurt Braeckevelt (BMW M3) en de Nederlander Sander Van Hoof, die de Mitsubishi Lancer Evo 9 van Roeselarenaar Jimmy Taveirne zal besturen.

Marius Aasen versus Dolfen en Depla

Verder is er de opmerkelijke komst van de jonge Noor Marius Aasen, die in het WK aan de leiding staat in de Drive DMACK Fiesta Trophy. De Ford-piloot is in de categorie van de voorwielaangedreven wagens een tegenstander van formaat voor Clio-rijders Steven Dolfen en Hans Depla. Bij de standaardwagens in Divisie 1 & 2 mag Stefaan T’Joens (Subaru Impreza) fel weerwerk verwachten van Nico Denys (Renault Clio) en Brecht Hoorne (BMW E30). De aparte Historic-wedstrijd telt een 25-tal deelnemers met Bert Cornelis (Opel Monza), Tom Calcoen (Ford Escort MK 1), Wim Decock (Porsche 911) en Danny Kerckhof (BMW E21) als belangrijkste namen.

De Rally van Staden gaat zaterdag omstreeks 8 uur van start voor vier ronden over de klassementsproeven Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke.

(JDH)