Herdenking Eerste Wereldoorlog centraal tijdens Vierdaagse van de IJzer

Redactie KW

Tussen 18 en 21 augustus grijpt de 43ste Internationale voettocht van Defensie opnieuw plaats, de zogenaamde ‘Vierdaagse van de IJzer’.

Burgemeester Lies Laridon heette alle aanwezigen welkom, waarna Luitenant-kolonel Christophe Onraet, voorzitter van het organiserend comité, toelichting gaf over de kernwaarden van deze tocht, hij bedankte ook alle ondersteunende medewerkers die instaan voor de feilloze organisatie van deze manifestatie. Ook de media werd in de lofbetuigingen betrokken.

Vervolgens nam Kapitein-commandant Johan Van Acker, directeur van het uitvoerend comité het woord. Hij schetste, met ondersteuning van een videoreportage, een terugblik van de edities van de voorbije jaren.

Hij gaf ook uitleg over de editie 2015 en de financiële steun van de partnersteden. Ook de herdenkingen in het kader van de Eerste Wereldoorlog vormen dit jaar de rode draad door dit unieke wandelevenement.

Er werden twee cheques overhandigd voor goede doelen. De gemeente Koksijde draagt dit jaar ‘Huize Rozenwingerd’ voor. De cheque van 1.500 euro werd in ontvangst genomen door de directrice, mevrouw Greet Debeerst. De stad Diksmuide stelde de lokale afdeling van ‘Kind en Preventie vzw’ voor. Deze cheque werd in ontvangst genomen door mevrouw Magda Famaey.

Mevrouw Karline Rambour, schepen van toerisme, dankte tenslotte alle aanwezigen en medewerkers voor hun aanwezigheid en hoopte iedereen terug te zien in één van de wandeltochten, waarvan ze er zelf één zal meestappen met haar trouwe hond rond Diksmuide.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier