Henri Pelckmans (9): “Trots op resultaat in eerste tornooi”

De finalisten van het jeugdtornooi van TC Wikings poseerden met plezier voor de foto. © KDK
Redactie KW

De tennistalenten uit de streek streden van 23 juni tot 2 juli tegen elkaar op het jeugdtornooi van TC Wikings. Van de eigen club presteerde vooral de 9-jarige Henri Pelckmans sterk.

Henri Pelckmans is een jong tennistalent uit Kortrijk. Het jeugdtornooi van TC Wikings betekende meteen ook zijn eerste waardemeter in competitieverband. Met een plek in de halve finale bij de U9 kan hij terugblikken op een meer dan geslaagd debuut. “Het was een fantastische ervaring”, stelt Henri. “Voor mijn eerste tornooi had ik toch behoorlijk wat zenuwen, maar ik ben trots dat ik zo ver geraakt ben. Een plaats in de halve finale is meer dan ik ooit durfde te dromen. Voor een finaleplaats kwam ik iets te kort. Mijn tegenstander Nio De Wilde van TC Racso was stukken beter, vandaar dat ik geen enkel spelletje won. Maar dit tornooi smaakt zeker naar meer!”

Henri was in de wolken met zijn prijs: een groene Champions League-bal. “Ik speel ook voetbal bij Wikings, dus deze prijs is zeker mooi meegenomen. Welke sport ik het leukst vind? Dat is moeilijk. Ik doe het allebei heel graag. Tennis is ideaal om te blijven sporten in de zomer.”

Ervaring als doelman

Op het voetbalveld bij Wikings vormt Henri een betrouwbaar sluitstuk in doel. Zijn ervaringen als keeper komen op het tennisterrein goed van pas. “Mijn volley is uitstekend. Dat komt vooral omdat je als keeper goede reflexen nodig hebt. Daarnaast heb ik een stevige forehand en speel ik mooi naar alle hoeken van het veld. Ik laat mijn tegenstander graag lopen. Dan moet ik dat niet doen”, lacht hij.

Over wie zijn tennisheld is, moet Henri niet lang nadenken. Hij kijkt enorm op naar David Goffin. “Hij is net zoals ik een kleine jongen, maar kan heel hard slaan. Ooit wil ik zo goed worden, maar dan moet ik hard blijven trainen. Of ik deze zomer nog tornooien speel, is nog even afwachten. Ik ga met mijn ouders op reis, dus veel tijd blijft er niet over.”

Over zijn ouders gesproken: mama Caroline Oosterlynck is zijn grootste fan. “Ze komt elke match kijken. Op het tornooi van Wikings kwam zelfs de hele familie supporteren. Misschien presteerde ik daarom wel zo goed.”

Kids Toer

Daags voor de finales van het eigen jeugdtornooi was er bij TC Wikings een manche van de Kids Toer. Er namen twaalf kinderen tussen 2 en 10 jaar deel. Vrijdag volgt er een tweede manche.

Henri Pelckmans (9):
© KDK

(JDH/DB/Foto KDK)