Henk Vandermeersch en Eline Hoorne schrijven De Ruiterloop op hun naam

Het podium van de 10,5 kilometer © SM
Redactie KW

Zaterdag 12 augustus vond op de Roeselaarse wijk De Ruiter de zevende manche van het criterium Roeselare Loopt plaats.

In een miezerende regen werd om 16 uur het startschot gegeven van de derde editie van Roeselare Loopt. Bij de heren stond er op de 3,5 km geen maat op Mathias Hoornaert uit Rumbeke, die sinds deze zomer lid is van KAVR. De naar Kuurne uitgeweken Roeselarenaar Thijs Dekiere werd net als vorig jaar tweede, de derde stek was voor Steven Mommerency uit Houthulst. Bij de dames ging de overwinning naar Julie Voet uit Boezinge, de dochter van Bjorn die vorig jaar de lange afstand op De Ruiter won. De atlete van Flac haalde het voor twee Roeselaarse meisjes van KAVR: Elise Plancke en Charlotte Laureyn.

De deelnemers aan de 10,5 km waren ondertussen ook al vertrokken voor hun wedstrijd. Het tempo werd meteen de hoogte ingejaagd door Roeselarenaar Henk Vandermeersch (KAVR), die van start tot finish aan kop liep. Daarachter leek Bjorn Voet, de winnaar van vorig jaar, op weg naar de tweede stek, maar op een ronde van het einde moest hij de strijd staken. Uiteindelijk finishte Andy Vanhaelewijn uit Ingelmunster na een sterke slotronde als tweede, voor Alexander Eggerick uit Pittem.

Bij de dames was het verschil tussen de eerste drie klein, maar uiteindelijk ging de overwinning naar de plaatselijke Eline Hoorne, die zo voor eigen volk het zegegebaar mocht maken. Els Vanoost uit Moorslede moest zich net als vorig jaar tevreden stellen met de tweede plaats, Krista Noyez uit Oostnieuwkerke legde beslag op de derde plaats.

(SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 18 augustus.