Heidi Hertveldt en Jetro Vanhecke snellen naar zege in Noordzeeloop

Redactie KW

De Noordzeelopers Oostende mochten zaterdagnamiddag 256 atleten inschrijven voor de 8ste editie van hun Noordzeeloop, de vierde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium.

De dames liepen twee ronden, goed voor 7 km. Heidi Hertveldt, vijfvoudig eindwinnares van het criterium, kende andermaal geen tegenstand. De Oostendse atlete, lid van Hermes Oostende, liep de 7 km in 25’39” en had daarmee meer dan een minuut voorsprong op haar concurrente, Lies Deruddere (Wevelgem). De derde plaats ging verrassend naar Maité Maes uit Oostende.

Spannende strijd

Bij de heren kregen we een spannende wedstrijd. In de eerste ronde voerde Jetro Vanhecke, lid van AC Hermes Oostende en winnaar in 2015, de forcing. Hij nam meteen honderd meter voorsprong op het trio Davy Stieperaere (Wevelgem), Koen Mars (Kruibeke), Stein Vynck (Brugge). Vanhecke ging stevig door en had bij het ingaan van de laatste ronde nog steeds een dikke 50 meter voorsprong op Stieperaere en honderd meter op de tandem Vynck-Maris. Alles was nog mogelijk. Jetro, die vorige week op stage was met Hermes, verzwakte niet en liep uiteindelijk de 10,5 km in 32’41”. Achter hem werd hard geknokt voor de tweede plaats. Stieperaere, die de afgelopen dagen wat grieperig was, werd nog voorbij gelopen door Stein Vynck en Koen Maris. Sybren Baelde (Roeselare) pakte de vijfde plaats voor Patrick Van Petegem (Herzele).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Hermesloop op zaterdag, 16 april.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier