Heel wat sensatie met zijspannen bij Ginstecrossers in Oostrozebeke

Avo Tack reed in zijn achtertuin. © (Foto Coghe)
Redactie KW

De Motor Cross Liefhebbers Bond was op zondag 13 mei te gast bij de Ginstecrossers in Oostrozebeke waar zowat 400 piloten de start namen, waaronder liefst 34 Zijspannen. Deze grote groep ‘karren’ zorgden voor een absoluut record betreft deelname bij de federatie, en deze zorgden dan ook voor heel wat sensatie en spanning die gesmaakt werd door de vele toeschouwers.

34 Zijspannen een nieuw record

De zege in groep A was voor gastrijders Jan Hendrickx-Peter Beunk, GP en WK-rijders, team gesponsord door de plaatselijke MEOR, die voor een dubbele reekszege zorgden. De tweede podiumplaats werd ingenomen door Bert Soetaert-Eduard Soenens de thuisrijders uit Oostrozebeke en Meulebeke, ook al van team MEOR. In beide reeksen kwamen zij als derde onder de geblokte vlag, telkens na heftige strijd tegen die andere teamgenoten Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die in de eerste reeks de tweede plaats pakten en in de tweede manche de strijd verloren voor de tweede podiumplaats tegen Soetaert-Soenens en als vierde door de finish gingen met iets minder goede totaaltijd. Kampioen 2017 Dylan Boussy uit Koekelare was aan heroptreden toe na blessure, ditmaal met Dagwin Sabbe in het bakje, werd vijfde in de eerste reeks en tweede in de slotmanche, goed voor de vierde eindstek in groep A.

De bloemen bij de Zijspannen B waren voor Sven Siongers-Joey Valcke, de bakkenist absolute thuisrijder die net aan het crossterrein woont. In de eerste reeks menden zij tussen de A-toppers achter de koplopers en legden beslag op de vierde plaats als reekswinnaars B. In de tweede manche slechte start en hard moeten knokken om als negende onder de geblokte vlag te komen, als derde B en eindwinnaars. Kelly en Niki Debruyne zus en broer uit Poperinge en nu hun nestje gebouwd in Oostrozebeke en Meulebeke, werden tweede in groep B met de negende en zevende plaatsen, als tweede en reekswinnaar. De derde podiumplaats B was voor de jongelingen Junior Verhelst uit Wingene met Frederik Van Der Voorden uit Eksaarde, zijn vaste bakkenist. Zij legden beslag op de elfde en achtste plaatsen, als derde en reekswinnaar B.

Ook bij de solorijders heel wat streekrijders aan de eer

De jonge Avo Tack uit de buurt van het crossterrein liet zich positief opmerken en liet nog eens zien dat hij uit het goede hout gesneden is. In de eerste reeks bij de Juniors mx2 moest hij alsnog het meesterschap aanvaarden van de supercrack Jens Van Laere uit Evergem. In de tweede manche kwam Tack opzetten en pakte in de eindfase de leiding, maar moest de eindzege aan Van Laere laten.

Julie Vandevelde (Desselgem) zorgde voor een knalprestatie bij de Dames Open die samen rijden met de heren Nieuwelingen B. In beide reeksen was de jonge dame in strijd voor de reekszege en legde beslag op de tweede en derde plaatsen als beste dame. Jana Calus (Heestert) werd dubbel tweede bij de Dames. Dwight Van Den Bogaert (Sint Eloois Vijve) werd dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen Open. Gilles Gesquiere (Adinkerke) mocht opnieuw op het hoogste schavotje met de hulde van de Nieuwelingen mx1, hij werd reekswinnaar en tweede. Bij deze was de tweede podiumplaats voor Dieter Debaets (Harelbeke) die als derde en reekswinnaar door de finish ging. Jamy Carron (Tielt) werd eindwinnaar bij de Juniors mx1 met de tweede plek in de eerste reeks en winnaar van de tweede manche. Hier was de tweede podiumplaats voor Michael Coopman (Oostkamp) die de eerste reeks won en vierde werd in de tweede reeks. Ook bij de Masters West-Vlaams feestje met dubbelwinnaar Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) en dubbel tweede Kristof Calus uit Heestert.

Jurgen Wybo (St.El.Winkel-Lichtervelde) mocht de bloemen met moederdag aan vrouwtje Deborah geven als winnaar bij de Internationalen mx2. In de eerste reeks werd Woby winnaar en in de slotmanche reed hij ruim aan de leiding tot hij met een afgebroken achterrem kreeg af te rekenen en net genoeg had aan de tweede plek voor de eindzege. Mattis Meersschout (Wingene) werd tweede bij de Inters mx2 met de derde plek in de eerste manche en reekswinnaar. Greg Vullers (Dentergem) schreef de eerste reeks op zijn naam bij de Inters Open B en werd tweede in de slotreeks en ook tweede in totaal. Wouter Dormont (Otegem) mocht naar de hulde als dubbel tweede bij de Beloften mx2, en de derde podiumplaats voor Nate Van Tatenhove uit Zwevezele die beslag legde op de vijfde en derde plaatsen.

Sunny Desintebin (Zonnebeke) werd driedubbel tweede bij de Quads A.

Volgende afspraak op 19 en 20 mei te Wontergem, een organisatie van Mc Avanti uit Lichtervelde.

(GA – Foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier