Heel wat deelnemers voor het vaartzwemmen in Damme

De organisatoren konden terugblikken op een geslaagde 10de editie van het vaartzwemmen. © (foto GV)

Ondanks dat de gerenommeerde wedstrijd Damme-Brugge dit jaar in hetzelfde weekend doorging, haalde TriathlonClud Damme voor hun 10 editie van het vaartzwemmen toch meer dan 200 deelnemers. Daarmee doen ze nog beter dan vorige edities.

De wedstrijd werd afgewerkt onder een mooi zonnetje, maar met flink wat tegenwind. Door de wind zaten er geen toptijden aan te komen. Voor het eerst werd behalve een 3km-wedstrijd en een 7 km-wedstrijd dit jaar ook een ultrazwem van 10km georganiseerd. Deze kon op ruime belangstelling rekenen, dus de organisatoren maakten nu al duidelijk dat deze volgend jaar wordt herhaald.

De deelnemers kwamen vanuit gans Vlaanderen, Moerbeke-Waas stuurde een groep atleten en ook een Lommelse TriathlonClub besliste een weekendje naar de Polders af te zakken. Daardoor mochten maar weinig plaatselijke atleten het podium beklimmen. Enkel Ellen Steelandt (2de in de 7km vr Dames) en Moerbruggenaar Thomas Lenoir (2de in de 3km Heren) werden tijdens de podiumceremonie naar voor geroepen. Ellen kreeg in de laatste 500 meter krampen en werd in extremis nog voorbij gezwommen. Bij de 3km voor mannen, was al vlug duidelijk wie de winnaar zou worden, en Thomas won de sprint met vier om op een tweede plaats te eindigen.

Deze lustrumeditie was voor Johan Abel het laatste wapenfeit als voorzitter van de Damse TriatlonClub. Hij wordt opgevolgd door Patrick Segers (44). Johan blijft wel als sportend lid in de vereniging.