Heel wat animo op boksgala Zwevezele

© VDB
Redactie KW

Op Wapenstilstand ging om 17 uur stipt het Boksgala van Zwevezele van start. In de kampen voor Delfine Persoon aan bod kwam was al heel wat te zien.

De eerste kamp tussen Xander Deceur van Boxing team Houtland en Ayoub El Idrissi van BBS Antwerpen was meteen een spannende kamp. Xander won nipt op punten na een niet anonieme uitslag.

De tweede kamp tussen Léonardo Strynckx van Boxing Team Houtland en Amin Ameziane van JAH Boxing academy san opnieuw spannend. De heren ontmoetten elkaar al voor de vierde maal. Beiden wonnen één keer en één keer werd het match nul. In de derde ronde nam Amin de bovenhand en won verdiend na stopzetting halfweg die ronde.

De derde amateurkamp ging tussen Bledor Trezhnjeva van BT Houtland en Abdul Sami Wahid van BBS Antwerpen. Beiden hebben er al verschillende liefhebberskampen opzitten en dromen van een profcarrière. Het werd een zeer intense partij waar er meer gevochten dan gebokst werd. Uiteindelijk won Bledor nipt na een ook al niet unanieme uitslag.

Daarna was het de beurt aan de eerste elitekamp tussen Florence De Coster de Katarina Vistica van Bosnië Herzegovina. Florence die haar eerste profkamp bokste. Het werd opnieuw een mooie kamp waarin Florence duidelijk technisch de betere was tegen een ervaren en taaie Katarina. Ook fysisch nam Florence gaandeweg de overhand en won dan ook oververdiend unaniem op punten. Een opvolgter van Delfien in de maak ?

Ook Ayoub “prince” Nefzi houder van meerdere titels bokste tegen de van Affligem afkomstig James Hagenimana. De publieksprijs kreeg deze kamp zeker niet en eindigde ook onbeslist, want eigenlijk verdiende niemand ook de overwinning.

In de laatste kamp voor de pauze was het de beurt aan de zwaargewichten. Samuel Kadje uit Frankrijk met manager Filiep Tampere nam het op tegen Srdan Govedarica uit Bosnië die maar liefst 21 keer woog (117,4 kg droog aan de haak). Toch stond er geen maat op Kadje die met enkele rake leverstoten zijn tegenstander drie maal liet knielen in de derde ronde en zo won met KO.

Na de pauze was het de beurt aan een andere publiekslieveling Seba Steen. Hij nam het op tegen Angelo Turco. Het werd een pittige partij tegen de Henegouwer. Sebastiaan Steen die voor de eerst keer 8 ronden bokste had het niet onder de markt, maar won oververdiend na een schitterende kamp.

Vervolgens nam Erik “Boom Boom” Nazarian het op tegen Micael Pareo. Geen geschenk voor Nazarian want een technisch uitgekiende Micael won verdiend en unaniem op punten? (PVDW)

(PV – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier