Hedi Slimani wint overtuigend van Innocent Anyanwu op kerstmeeting Izegem

Hedi Slimani (goud ) tegen Innocent Anyanwu. © Bart
Redactie KW

Hedi Slimani blijkt na drie maanden gedwongen inactiviteit nog niets van zijn klasse verloren te hebben. Hij won op de kerstmeeting in de Izegemse sporthal verdiend op punten van de Nederlander Innocent Anyanwu.

Er was heel wat volk afgekomen naar de 98ste meeting op kerstdag in de Izegemse sporthal. Hedi Slimani (coach Filiep Tampere) bokste zijn eerste kamp sinds hij in augustus voor een internationaal WBC-kamp verloor van een Rus. Hij won op punten van de Nederlander en ouwe rot Innocent Anyanwu (coach Renald Devulder). “Ik train nu pas sinds twee maanden en voel me goed”, zegt hij. “Ik ben 100 procent klaar voor mijn kamp voor het Benelux-kampioenschap tegen Steve Jamoye in de sporthal in Ingelmunster.”

Bassem Belkhir (agent F. Detaille) won op punten van Michaël Pareo (agent Vinet). Enes Ciftci (agent L Ciftci), die op 1 november al een mooie kamp leverde, won nu van Geoffrey Audenaert (agent N. Vinet) na technisch knock-out in de eerste ronde. Ciftci zien we ongetwijfeld nog terug in Izegem.

Matingu Kendele (agent Renald Devulder) en Armen Ypremyan (agent P. Demarteau) boksten een boeiende kamp. Kindele had nochtans kans op winst, maar bokste soms te afwachtend. Jill Serron (agent P Coppesmette) won door opgave van Amra Okugic (agent Mica) bij aanvang van de zesde ronde.

Enes Ciftci (zwarte broek) tegen Geoffrey Audenaert.
Enes Ciftci (zwarte broek) tegen Geoffrey Audenaert.© Bart

Hovannes Martrosyan (België, agent A. Vanackere) won door technisch knock-out in de derde ronde van Ivan Godor (Slovakije, agent Mica). Meriton Karaxha (agent R. Devulder) en Bernard Follea (Frankrijk, agent Nasser Lalaoui) zorgden voor de hardst bevochten kamp van de avond. Van de eerste tot de laatste minuut streden ze voor wat ze waard waren. Meriton won verdiend op punten.

Amateurs

Bij de amateurs verloor Manolito Strynckx (Boxing Team Houtland) met technisch knock-out in de tweede ronde van Arfa Yassin (JMC Brussel). Het was niet de beste dag van de poulain van Filiep Tampere. Manolito werd al in de eerste ronde twee keer geteld en in de tweede ronde nog een keer. Toen vond de ref het welletjes en stopte hij de kamp.

Jordan Vungbo (JMC Brussel), zoon van de in Izegem bekende Patrick Vungbo en Neddeck Belkacem (Frankrijk) bokten onbeslist. Amy Naert (BC Harelbeke) verloor van Goria D’Almeida (Frankrijk) met de punten.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier