Haventriatlon Zeebrugge beslecht in een millimeterspurt

04/06/17 om 08:20 - Bijgewerkt om 08:19

De zon en een stevige bries van over het water zorgden voor een aangename temperatuur deze namiddag tijdens de zesde haventriatlon.

Haventriatlon Zeebrugge beslecht in een millimeterspurt

Rond 11 uur startten de joggers die het enkel bij het lopen hielden op de acht of zestien kilometer. De organisatoren hadden gekozen voor een traject dat volledig over de nieuwe A11 liep, iets dat heel gesmaakt werd door de deelnemers. Om 13 uur gingen de eerste zwemmers te water voor de jeugdtriatlon. De allerjongsten zwommen 300 meter, fietsten 5 km en liepen 1,7 kilometer.

Klokslag 15 uur vertrokken de heren voor hun 1/8ste triatlon. Het was Bruggeling Camiel Vandenbussche die als eerste uit het water kwam bij de heren. Als snel vormde er zich een kopgroepje van drie atleten. Vandbussche, Nick Thijs uit Kapellen en Denis Dieussaert uit Bredene die elkaar duidelijk gevonden hadden tijdens de fietsproef. Langzaam liep hun voorsprong op het achtervolgers op. Tijdens de afsluitende loopproef kon Vandenbussche het tempo aan tot aan het keerpunt, dan stak Thijs een tandje bij maar Dieussaert gaf geen duimbreed toe. Het werd een millimeterspurt tot op het hellend vlak onder de klok. Dieussaert haalde het met een halve beenlengte voorsprong.

Bij de dames stond er geen maat op Jolien Vandemoortele uit Heule. Die pakte resoluut de leiding na het zwemmen en stond die nooit meer af. Ze finishte met een minuutje voorsprong op Bieke Trenson uit Knokke Heist luttele seconden later gevolgd door de Brugse Karlien Dewaele.

(GD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!