Hans Omey en Stephen Soetaert winnen Dwars door Anzegem

Het podium na de 5 km bij de mannen met voorzitter Marc Deweer van de Anzegemse sportraad. © MV
Redactie KW

Zaterdagnamiddag stond op het meesterschap van Hans Omey (Sint-Eloois-Vijve) voor de 5 km en Stephen Soetaert (Otegem) voor de 10 km geen maat. Zij wonnen hun ‘Dwars door Anzegem’.

Met zo’n 230 lopers waren de organisatoren best tevreden. De zon was ook op de afspraak en maakte er samen met de aard van de omloop een lastige wedstrijd van. In de 5 km koos Hans Omey meteen na de start het hazenpad om met een minuut voorsprong te eindigen. “Het is hier behoorlijk lastig. Gisteravond won ik ook in Kortrijk en ik vreesde dat het hier moeilijk zou worden. Toch geen naweeën.” Daan Dhondt (Kruishoutem) en Carlos Coyman (Wevelgem) stonden mee op het podium.

De zwangere Ann Parmentier (Ingooigem) won de 5 km met bijna twee minuten voorsprong op Lotte Demeyer (Vichte) en bijna drie op Mia Frère (Waregem). Op de 10 km waren de podiumplaatsen voor Stephen Soetaert (Otegem), Joost Dewaele (Vichte) en Dimitri Delombaerde ‘(Vichte). Bij de dames was dat voor Griet Demeyer (Nokere) en Charline Dewaele (Vichte).

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier