Hans Omey en Heidi De Poorter schrijven Dwars Door Desselgem op hun naam

© foto ELD
Redactie KW

De 33ste editie van Dwars Door Desselgem kon zaterdagavond rekenen op een recordopkomst. Bij de heren stond op de 10.750m geen maat op Hans Omey. Bij de dames was Heidi De Poorter de snelste.

Op de hoofdwedstrijd van de avond (10.750m) was al vlug duidelijk dat Hans Omey uit Sint-Eloois-Vijve de te kloppen man zou zijn. Al na de eerste van vier ronden koos hij het hazenpad. Omey hield dit huzarenstukje vol tot aan de finish. Andy Vanhaelewyn eindigde als tweede op twintig seconden. Evenveel tellen later werd Bram Verschatse knap derde.

Hans Omey en Heidi De Poorter schrijven Dwars Door Desselgem op hun naam
© foto ELD

Bij de dames was Heidi De Poorter uit Gentbrugge de beste. Carline Deseyn werd kort daarachter tweede, Lien Lanssens vervolledigde het podium.

Op de 5.450m mocht Waregemnaar Maxim De Roo op het hoogste schavotje plaats nemen. Hij werd geflankeerd door Arno Lambrecht en Koen Dendoncker. Bij de dames was het Jolien Vandenborre die met de bloemen naar huis mocht voor eigen publiek. Anna Vande Maele werd knap tweede, haar mama Eveline Vanquathem derde.

Op de kortste afstand, de 2.750m ging de zege naar Jonas Versteele uit Desselgem. Warre Lavaert volgde even later als tweede en Frederik Debacker werd derde. Bij de dames overschreed Maite Debels als eerste de finish. Rebecca Lefebvre werd tweede, en Rosan Catteuw derde.

(ELD – foto’s ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier